Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:19:22

Підсумки 17 сесії Прилуцької міської ради

30.09.2016   13:07

17 сесія Прилуцької міської ради 7 скликання відбулася 29 вересня. З 34 депутатів участь у засіданні приймали 27.

Окрім народних обранців на чергову сесію було запрошено т.в.о. начальника Прилуцької місцевої прокуратури Богдана Зарічанського, начальника місцевої поліції Руслана Крахмільця, голову ради старійшин міста Михайла Ющенка та голову ветеранської організації міста Прилуки Георгія Хотіна.

Порядок денний містив 18 планових та 2 додаткових питання. Першим із доповіддю «Про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території міста Прилуки за підсумками І півріччя 2016 року» виступив начальник місцевої поліції Руслан Крахмілець.

Інформацію було взято до відома та вирішено активізувати роботу по забезпеченню громадського порядку та громадської безпеки на території міста, спрямувати оперативно-розшукові та слідчі дії на розкриття і розслідування кримінальних правопорушень, забезпечити дотримання дисципліни та законності працівниками відділу поліції. З метою профілактики, виявлення та запобігання правопорушенням, розкриття злочинів забезпечити подальше відпрацювання мікрорайонів міста. Ужити ряд заходів щодо охорони громадського порядку на території міста у вечірній та нічний час шляхом посилення патрулювання вулиць, паркових зон та ін.

Наступним перед депутатським корпусом звітував начальник комунального підприємства «Муніципальна поліція» Микола Іваник. За І півріччя підприємством розглянуто 215 усних звернень та 68 письмових заяв, виконано 47 доручень, складено 179 адміністративних протоколи, з них 138 протоколів направлено до адміністративної комісії виконавчого комітету Прилуцької міської ради та 41 направлено для прийняття рішення за місцем проживання правопорушника, винесено 54 приписи та 737 попереджень.

Під час реагування на усні та письмові звернення громадян щодо порушення правил благоустрою, паркування автомобілів на територіях зелених насаджень на власників складено 52 адміністративних протоколи, за складування відходів, гілля у не відведених місцях та будівельних матеріалів складено 7 протоколів, за спалювання відходів та рослинних решток складено 3 протоколи, за утримання об’єктів благоустрою у не належному стані, невжиття протиожеледних заходів складено 11 протоколів, миття автомобілів на територіях зелених насаджень складено 4 протоколи, за самовільне зайняття земельної ділянки під городництво складено 6 протоколів, також за розклеювання оголошень та інформаційно-агітаційних плакатів, реклам у невизначених спеціально для цього місцях складено 34 протоколи, але є проблема в тому, що виконавця розклеювання за скоєнням правопорушення важко застати, а замовники в основному з інших міст.

Зважаючи на слушні зауваження до роботи підприємства працівники КП «Муніципальна поліція», планують спільно з працівниками Прилуцького відділу поліції посилити контроль, щодо запобігання стихійної торгівлі на території м. Прилуки, спільно з головним спеціалістом санітарно-екологічного контролю Прилуцької міської ради продовжувати здійснювати рейди в кожному мікрорайоні, щодо виявлення порушень «Правил благоустрою території м. Прилуки», а також проводити вдосконалення навичок та особистого професійного розвитку.

Звіт про результати роботи тимчасової контрольної комісії з перевірки якості ремонтних робіт вулично-шляхової мережі міста зачитав голова цієї комісії, депутат Прилуцької міської ради Микола Рожко. Зауваження та пропозиції експертної комісії під час усього періоду ведення ремонтних робіт на думку депутатів ради та міського голови були дійсно слушними. Напевно саме тому цього року асфальтне покриття укладали краще ніж будь-коли.

Зважаючи на ініціативу Ольги Попенко, крім обсягу та якості суттєво знизилася ще й вартість послугу, більш ніж на сто гривень за квадратний метр. Звіт тимчасової комісії було взято до відома із доповненнями, які запропонував депутат Олександр Козик, а саме: вивчити можливість та доцільність створення міського комунального підприємства з ремонту дорожнього покриття, адже контролювати роботу власного підприємства місту буде набагато легше та вигідніше.

Одноголосно депутатами було затверджено низку проектів рішень: «Про внесення змін до структури і чисельності та затвердження Положення про Прилуцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у новій редакції», «Про Доповнення до Плану діяльності Прилуцької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік», «Про затвердження Положення про громадський (партиципаторний) бюджет м. Прилуки у новій редакції», за яким крім особистого голосування за проекти, що беруть участь у конкурсі буде введено електронне, а також відтерміновано дату кінцевого підрахунку голосів не пізніше 10 листопада.

Рішенням ради було внесено зміни до Статуту комунального підприємства «Прилукижитлобуд» й передбачено виділення додаткових коштів на придбання матеріалів для ремонту покрівель багатоквартирних будників. Статут комунального підприємства «Послуга» також було збільшено на вісімдесят тисяч гривень для придбання додаткових біотуалетів.

«Про затвердження списку учасників бойових дій, які мають пільги відповідно до міської Програми «Пільги місцевої влади на оплату житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку учасникам бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, сім’ям воїнів загиблих (померлих) в Афганістані та під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, інвалідам по зору – членам УТОС, спілці ветеранів Афганістану на 2016 – 2018 роки» доповіла начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Ганна Малиш.

Про внесення змін до Положення про Почесну грамоту виконавчого комітету Прилуцької міської ради в частині розміру виплати грошової винагороди доповів завідувач сектора по роботі з кадрами міської ради Олег Касьян. Відтепер за Положенням суми грошової винагороди збільшено на сто гривень кожну.

Проекти рішень «Про втрату чинності рішення міської ради», «Про втрату чинності рішення міської ради (8 сесія 6 скликання) від 5 травня 2011 року № 13 «Про затвердження «Положення про порядок отримання дозвільних документів на перепланування та/або переобладнання об’єктів містобудування», «Про виконання зауважень та пропозицій, доручень виборців, озвучених депутатами на 15 сесії міської ради 7 скликання від 28 липня 2016 року при розгляді питання «Різне», «Про унесення змін до комісії» та «Про надання згоди на передачу земельних ділянок» затверджувалися без особливих обговорень, адже напередодні розглядалися на засіданні постійних депутатських комісій.

Проекти рішень, які містять інформацію з обмеженим доступом мали наступні назви:
Про проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок; Про продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення власникам об’єктів нерухомого майна, розміщеного на цих ділянках;


Про вирішення питань землекористування та питання «Різне».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини