Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:09:55

Чернігівська громадськість виступає проти забудови лісопарку "Кордівка"

06.08.2016   13:45Агенцiя

На місці згаданого лісопарку відповідно до Генерального плану міста Чернігова передбачено проведення часткової забудови з облаштуванням автостоянок, зон активного відпочинку з кав'ярнями та іншими закладами розважально-культурного напрямку.

Однак активісти обласного центру в особі Громадської ради при обласній державній адміністрації, міської громадської організації «Нові перспективи Ялівщини» та низки інших об'єднань громадян виступають проти такого негативного ходу подій у природній зеленій зоні заплавних прибережних територій Десни та Стрижня. У їхніх планах – створення лісопарку «Кордівка» з елементами паркового благоустрою для масового відпочинку населення. Однак цьому є певні перепони...

Саме про це і говорили в обласній раді учасники організаційного засідання робочої групи з питань підготовки пропозицій щодо створення об'єкту природно-заповідного фонду «Кордівка» в м. Чернігові, яку провів співголова робочої групи, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Учасники оганізаційного зібрання заслухали інформацію про результати проведення Громадської експертизи документації «Детальний план території лісопарку «Кордівка». Функціонально-планувальна організація території», з якою їх ознайомила член Громадської ради при облдержадміністрації Наталія Проскуріна.

В обговорені порушеного питання виступили: Леонід Бурковський, начальник Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, Тетяна Небрат, заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації – начальник управління екологічної безпеки та дозвільної системи, секретар робочої групи, Громадської ради при ОДА Тамара Петрова, громадський активіст Руслан Волощук, інші учасники засідання.

Як результат, учасники обговорення дійшли висновку –кожному члену робочої групи внести свої пропозиції щодо створення РЛП «Кордівка», запросити на друге засідання представників Деснянського регіонального Басейнового управління водних ресурсів та профільних структурних підрозділів Чернігівської міської ради. Вони також були одностайними в тому, що одним із важливих кроків до створення лісопарку повинно бути термінове внесення змін до Генерального плану Чернігова та визначилися з датою наступного засідання робочої групи, яке домовилися провести вже наступного тижня.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.