Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:08:29

Про проблеми функціонування органів територіальної оборони говорили під час робочої поїздки Ігоря Долгова

29.07.2016   10:08Агенцiя

Про реалії організації територіальної оборони на Чернігівщині говорили в облдержадміністрації 27 липня, під час зустрічі заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігоря Долгова з громадськими формуваннями, які співпрацюють зі Збройними силами України.

– Мені здається, що ми недооцінюємо роботу об’єднань територіальної оборони. Адже вони не просто тренуються, а готові реагувати на ситуацію завжди, — зауважив Ігор Долгов.

Також на зібранні військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату (ОВК) полковник Олександр Криворучко звітував про виконання завдань, передбачених Планом ТрО (ТрО – територіальна оборона).

– Від Збройних сил України до ТрО долучився стрілецький батальйон, що формується ОВК, та 41 загін оборони, що формується Р(М)ВК. Всі суб’єкти отримали відповідні завдання, які обігруються в ході військових навчань, — повідомив Олександр Криворучко.

Керівництво ОВК спільно з представниками місцевого самоврядування та органами виконавчої влади області та районів проводять заходи з практичним призовом військовозобов’язаних. Так, протягом 2015-2016 років у ході навчань пройшли підготовку 1760 громадян.

З метою підготовки населення до оборони країни Ніжинська міська рада підготувала пілотний проект, згідно якого на базі клубу «Сапсан» створюється табір для навчання загонів оборони та з метою патріотичного виховання молоді. На будівництво цього об’єкту Ніжинська міська рада виділила 240 тисяч гривень.

Представники громадських формувань розповіли про проблеми, які заважають організації повноцінної територіальної оборони. Серед основних питань, які вимагають уваги держави, низька забезпеченість об’єднань технікою, військовою формою, медичними аптечками, недостатня кількість спеціалізованих полігонів для навчання, а також внесення відповідних змін до законодавства та надання добровольцям можливості отримання статусу учасника бойових дій.

Заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко запропонував обласним формуванням ТрО спільно з обласною владою відпрацювати напрямки подальшої роботи.

– Щоб підтримати та заохочувати такі об’єднання, доцільно підготувати програми з переліком проблемних питань та пропозиціями щодо їх вирішення і винести їх на розгляд наступної сесії обласної ради, — підсумував Сергій Сергієнко.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини