Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:16:54

Портрети Леніна і Сталіна у Новгород-Сіверському підлягають безумовно демонтажу

20.07.2016   08:16Агенцiя

У ЗМІ Чернігівщини з’явилася інформація, що Новгород-Сіверський міський голова досі не організував демонтаж елементів декору – портрети Леніна і Сталіна на водонапірній башті. Більше того, він розповів про свою ідею залишити їх з пояснювальними написами.

Факти без прикрас і туману показують наступне:

1) Новгород-Сіверська міська рада з 21 травня до 21 листопада 2015 року НЕ ВИКОНАЛА вимоги Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», у тому числі і щодо демонтажу портретів Леніна і Сталіна на водонапірній башті (у центрі міста поряд з базарною площею) і пам’ятника Леніна.

2) Новгород-Сіверський міський голова як керівник виконавчої влади міської ради з 21 листопада 2015 року до 21 лютого 2016 року своїм розпорядженням, як того вимагав закон, НЕ ДЕМОНТУВАВ згадані портрети Леніна і Сталіна на водонапірній башті і пам’ятник Леніна.

3) Новгород-Сіверський міський голова навіть після рішення міської ради і відповідного розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації досі НЕ ДЕМОНТУВАВ пам’ятник Леніна.

Портрети злодіїв світового рівня теж ще залишаються у публічному просторі міста на радість ворогам держави Україна.

Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» БЕЗУМОВНО ВИМАГАЄ демонтаж цих об’єктів: «зображення, пам’ятники, пам’ятні знаки, написи, присвячені особам, які обіймали керівні посади в комуністичній партії (посаду секретаря районного комітету і вище), особам, які обіймали керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік, органах влади та управління областей, міст республіканського підпорядкування, працівникам радянських органів державної безпеки всіх рівнів» (підпункт «ґ» пункту 4 частини 1 статті 1 Закону).

Ми не можемо говорити, що Новгород-Сіверський міський голова не знає всього цього. Йому особисто у присутності майже усіх депутатів міської ради все це було роз’яснено представником Українського інституту національної пам’яті і двома радниками голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

Фактом є те, що портрети Леніна і Сталіна на водонапірній башті і пам’ятник Леніна залишаються у публічному просторі українського прикордонного міста обласного значення поруч з державою, яка веде проти нас гібридну війну.

Всілякі ідеї та пояснення, які заважають якнайскорішому демонтажу цієї символіки, не мають значення. БУДЬ-ЯКІ ЗВОЛІКАННЯ у виконанні декомунізації у Новгород-Сіверському загрожують національній безпеці нашої держави на користь агресору.

Треба доводити український патріотизм, відданість державі Україна, законослухняність не словами, а справами. А час їде…

 
Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини