Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:23:08

Вирішували проблеми та обговорювали перспективи розвитку об’єднаних територіальних громад

11.07.2016   15:59

Днями у Кіптівській сільській раді за ініціативи виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення ВАССР відбувся круглий стіл на тему «Проблеми та перспективи розвитку об’єднаних територіальних громад Чернігівщини».

Учасниками круглого столу були керівники об’єднаних територіальних громад області: Кіптівської, Парафіївської, Деснянської, Макіївської та Вертіївської, їх заступники та головні бухгалтери. Участь у роботі круглого столу взяли координатор офісу реформ Ірина Кудрик, перший заступник директора комунального підприємства обласної ради «Центр державно- приватного партнерства» Олександр Цвєлих.

Відкрила та вела захід керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення ВАССР, депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань розвитку реформування, місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції Ірина Грозенко.

Учасники круглого столу розглядали питання оплати праці працівників об’єднаних територіальних громад відповідно до Постанови КМУ № 368 від 26 червня поточного року. Згідно з цим нормативним документом працівники громад, які об’єдналися, у питанні оплати праці прирівняні до міст обласного значення.

Проблемним в об’єднаних територіальних громадах є питання реєстрації та створення Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Досвід вирішення цього питання має Парафіївська громада. ЇЇ голова, Валентина Карпенко, надала всім присутнім зразки нормативних документів та поділилась досвідом роботи в цьому напрямку.

Загалом присутні розглянули багато різнопланових нагальних питань, які хвилюють очільників громад та їх працівників, адже вони є першопрохідцями в питанні об’єднання.

Підбила підсумки в роботи круглого столу Ірина Грозенко. У своєму виступі вона зауважила, що громади мають великі перспективи успішного розвитку, адже тільки за перші півроку бюджети сільських рад по власним надходженням виконані: у Парафіївській громаді на 130%, в Кіптівській - на 145%, у Деснянській – на 149%, у Макіївській – на 157%, а у Вертіївській – на 230%.

Тому в цих громадах є за що ремонтувати дороги, будувати соціальні установи, отримувати належну заробітну плату.

На завершення господар Кіптівської громади Володимир Кучма подякував виконавчій дирекції, колегам та запрошеним за участь у роботі круглого столу та запропонував присутнім щомісяця проводити зустрічі в одній з ОТГ області, адже представникам громад є про що говорити.

Також він підкреслив, що майбутнє українського села за децентралізацією, і вже зовсім скоро родину об’єднаних громад Чернігівщини поповнять Остерська та Батуринська ОТГ.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини