Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:22:59

Виконком спростив порядок отримання послуги із встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг

11.07.2016   12:13

На засіданні 7 липня виконавчий комітет своїм рішенням затвердив Положення про порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у м. Чернігові.

Метою прийняття цього рішення є впорядкування механізму встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг на території міста.

Положення визначає порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі та регламентує часові періоди, протягом яких суб’єкт господарювання здійснює діяльність: денний час – з 8.00 до 22.00, нічний час – з 22.00 до 8.00.

Цим рішенням виконком значно оптимізував та спростив порядок отримання послуги із встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг. Так, суб’єкт господарювання має подати до управління економічного розвитку міста інформаційний лист-заяву про встановлення режиму роботи свого підприємства у денний час. З моменту надходження заяви до управління режим роботи вважається встановленим.

Якщо суб’єкт господарювання має намір встановити режим роботи об’єкта у нічний час, його заява та відповідні документи (див. Положення) розглядаються комісією з організації роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг, склад якої затверджується розпорядженням міського голови. Члени комісії відтепер можуть брати участь в її роботі не тільки безпосередньо, а й шляхом використання дистанційних засобів зв’язку (Internet, поштовий зв'язок та ін.).

У разі відсутності обґрунтованих зауважень щодо роботи об’єкта торгівлі у нічний час управління готує відповідний проект рішення на розгляд виконкому.

Мотивовані зауваження більшості членів комісії до роботи об’єкта у нічний час розглядаються на засіданні комісії, після чого управління також подає проект рішення про встановлення режиму роботи об’єкта торгівлі на розгляд виконкому міської ради. Режим роботи об’єкту у нічний час вважається встановленим з дня набрання чинності рішення виконкому міської ради.

Проте, виконком може також скасувати режим роботи об’єкту у нічний час через надходження обґрунтованих колективних скарг від жителів міста на порушення громадського порядку під час роботи об’єкта у нічний час, або за поданням контролюючих органів щодо систематичного порушення режиму роботи, перевищення рівнів тиші, установлених санітарними нормами та інших вимог чинного законодавства.

Члени виконавчого комітету висловили занепокоєння діяльністю окремих закладів торгівлі, які у нічний час здійснюють продаж спиртних напоїв та сприяють порушенню громадського порядку на вулицях міста.

Міський голова Владислав Атрошенко наголосив, що міська влада має побороти це явище і для цього необхідні спільні зусилля органів місцевого самоврядування, всіх правоохоронних та контролюючих органів. На переконання всіх членів виконкому, очевидною є потреба впровадження більш жорстких санкцій до порушників чинного законодавства.

Міський голова дав доручення всім відповідним службам, в тому числі поліції, податковій інспекції, санепідемстанції, екологічній інспекції та іншим контролюючим органам посилити контроль щодо дотримання вимог нормативно-правових актів щодо додержання режиму тиші, стану правопорядку та  благоустрою у місті під час роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг у нічний час.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини