Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:09:49

Кандидатам в депутати псують агітаційні матеріали та розповсюджують “брудну агітацію”

15.06.2016   08:15Агенцiя

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували випадки псування зовнішньої агітаційної продукції кантидатів у депутати по 206 виборчому округу Егора Фірсова (самовисуванець), Юрія Власенка (ВО “Батьківщина”) та Дмитра Блауша (“Радикальна партія Олега Ляшка”). Найчастіше кандидатам пошкоджують сіті-лайти.

7 червня кандидат в депутати Єгор Фірсов  повідомив про пошкодження агітаційних матеріалів на власній сторінці в соціальній мережі. В пості він заявляє, що такі випадки мають постійний харакрер. Факт пошкодження сіті-лайтів дійсно зафіксували спостерігачі ОПОРИ в мікрорайоні “Масани”.

Як повідомило інтернет-видання “Високий вал” 11 червня один із білбордів кандидата від «Батьківщини» Юрія Власенка виявився залитим фарбою. Зіпсований білборд знаходився на виїзді з міста Чернігова, біля силікатного заводу. Наразі, не встановлено, хто пошкодив зображення на білборді, але сам плакат уже замінили.

За кілька днів, 13 червня, спостерігачі також зафіксували пошкодження сітілайтів кандидата в депутати Дмитра Блауша. Крім того, в місті поширюються наліпки проти Дмитра Блауша. Вони містять зображення непристойного характеру та не мають вихідних даних.

Сам кандидат у своєму коментарі ОПОРІ повідомив, що збирається звертатися із заявою до правоохоронних органів з приводу цих фактів та вживає заходів щодо виявлення осіб, які розповсюджують “брудну агітацію”.

“Відповідно до ч. 25 ст. 74 Закону “Про вибори народних депутатів України”, перешкоджання здійсненню права на проведення передвиборної агітації, а також порушення встановленого законом порядку проведення агітації тягнуть за собою відповідальність, встановлену законами України, - прокоментував координатор громадського спостереження у Чернігівській області Святослав Бабіля, - а відповідно до ч. 2 ст. 157 Кримінального кодексу України, перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або права брати участь у референдумі, перешкоджання діяльності іншого суб'єкта виборчого процесу, поєднане із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна, погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, тягне за собою покарання у виді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.”

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.