Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:24:40

ВО 206: ЦВК відмовила в реєстрації представнику КПУ

07.06.2016   19:39Агенцiя

7 червня, Центральна виборча комісія на своєму черговому засіданні відмовила у реєстрації як кандидата у народні депутати у виборчому окрузі № 206 висуванцю Комуністичної партії України Кононовичу Михайлу Адамовичу. За відповідне рішення проголосували 12 з 12 присутніх на засіданні членів Комісії.

У своєму рішенні ЦВК посилалася на дію Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", що був прийнятий Верховною Радою 9 квітня 2015 року.

Нагадаємо, відповідно до пункту 8 частити 1 статті 60 Закону України "Про вибори народних депутатів" Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата (кандидатів) у депутати в разі: "висування кандидата (кандидатів) у депутати від партії, яка здійснює пропаганду комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, їхньої символіки та щодо якої в установленому Кабінетом Міністрів України порядку прийнято рішення про невідповідність її діяльності, найменування та/або символіки вимогам Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Окрім того, Михайло Кононович не вказав у біографії місце роботи та займану посаду. А у заяві висуванець КПУ не вказав, що у разі обрання народним депутатом відмовиться від діяльності, що несумісна з мандатом народного депутата.

Зауважимо, що Михайло Кононович уже має досвід змагання за мандат народного депутата. Під час  чергових у 2012 та позачергових у 2014 роках виборів народних депутатів України він йшов за списком Комуністичної партії (під номерами 76 та 95 відповідно). Однак, до Верховної Ради так і не потрапив. Втім, здобув досвід помічника народного депутата - працював з депутатами від КПУ Андрієм Найдьоновим (6 скликання) та Олександром Присяжнюком (7 скликання).

Святослав Бабіля, координатор громадського спостереження у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.