Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:21:27

У Чернігові кандидат розгорнув агітаційну кампанію, не дочекавшись рішення ЦВК про реєстрацію

06.06.2016   07:13Агенцiя

4 червня в одному з мікрорайонів міста представником «ОПОРИ» зафіксовано проведення агітаційних заходів за участі висуванця від ВО «Батьківщина» Юрія Власенка. Потенційний кандидат спілкувався з виборцями та роздавав свої візитівки, в той час,як агітатори розповсюджували газету обласного осередку партії.

У місті з’явилася зовнішня агітація із зображенням майбутнього кандидата та його цитатами. На друкованих агітаційних матеріалах висуванця, розміщених на носіях зовнішньої реклами, вказано, що замовником і відповідальним за друк є Власенко Ю.Д.

Як зазначив Юрій Власенко у розмові з представником ОПОРИ, зустрічі з виборцями проводяться як в Чернігівському районі, так і по місту. Зі слів керівника міської парторганізації ВО «Батьківщина», він вже подав документи для реєстрації кандидатом, однак всю технічну роботу виконує центральний офіс партії.

Відповідаючи на запитання представника «ОПОРИ» про джерела фінансування агітаційних заходів, майбутній кандидат зазначив, що виборчий фонд відкриватиметься після рішення про реєстрацію, а агітація проводиться за кошти партії. «Принаймні ми це робимо відкрито від політичної сили, чекаємо відкриття фонду і все будемо робити через фонд», - прокоментував свої дії Юрій Власенко.

Нагадаємо, відповідно до ч. 1 ст. 70 Закону, партія, кандидати в депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати в депутати в одномандатному окрузі мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. А відповідно до ч. 6 ст. 68 Закону, передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації забороняється. Таким чином, Юрій Власенко проводить агітаційну кампанію із порушенням вимог закону.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини