Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:01:52

ОВК № 206 працюватиме у двох окремих будівлях всупереч встановленим ЦВК нормам

02.06.2016   11:34Агенцiя

1 червня на черговому засіданні окружна виборча комісія вирішувала питання організаційно-технічного забезпечення та визначилася щодо членів комісії, які працюватимуть на платній основі.

На засідання комісії було запрошено заступника голови Чернігівської районної ради Володимира Поліщука, який доповів щодо можливості забезпечити окружну комісію необхідним приміщенням. Як зазначив посадовець, в РДА немає необхідної кількості вільних приміщень в одній будівлі для надання їх в користування ОВК.

Після тривалої дискусії комісія прийняла рішення про те, що роботу буде організовано у кількох кімнатах, які знаходяться в різних будівлях.

Як повідомляла ОПОРА, така ситуація суперечить вимогам, встановленим постановою ЦВК від 26 січня 2012 року № 18, у якій йдеться про те, що окружні виборчі комісії з виборів народних депутатів України забезпечуються приміщеннями, що складаються не менш як з трьох робочих кімнат, які розміщені в одній будівлі.

Також комісія визначила, що на платній основі, відповідно до ч.6 ст. 36 та ст. 47 Закону України «Про вибори народних депутатів України», виконуватимуть свої повноваження голова комісії Євгеній Артеменко, заступник голови Ірина Примера та секретар комісії Сергій Соломаха. 

Крім того, члени комісії дискутували з приводу переліку посад та чисельності залучених працівників. Як зазначено в ч. 17 ст. 33 Закону, для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень, виборча комісія може залучати, на підставі цивільно-правових угод, відповідних спеціалістів, експертів та технічних працівників. Відтак, ОВК затвердила чисельність та перелік посад. Всього для організації роботи комісії залучать 10 осіб: юриста, бухгалтерів, системного адміністратора, операторів комп’ютерного набору,  діловода, водія та технічного працівника.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини