Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:07:39

Дайджест "Суботня політика" № 1

28.05.2016   14:21Агенцiя

17 липня 2016 року відбудуться вибори народного депутата у 206 окрузі. Сьогодні ми пропонуємо хронологічний огляд першого тижня виборчих перегонів, де можна дізнатися про зареєстрованих та потенційних кандидатів. А також про події, пов’язані з виборами у 206 окрузі.

23 травня

У громадському прес-центрі "Ініціатива" відбулась презентація громадсько-політичного руху "ДІЯ" Дмитра Яроша. Народний депутат озвучив головні цілі та завдання руху: "Ми намагаємось згуртувати активних людей для об'єднання, яке б стало певним державотворчим чинником у тій складній ситуації, що склалась сьогодні". За його новостворений рух "ДІЯ" має стати аналогом Народного руху України зразка до 1991 року.

У дискусійному клубі «Експертна думка» відбулася прес-конференція народного депутата України від БПП  Олександра Черненка. Під час якої він прокоментував старт виборчої кампанії у 206 окрузі: "Повної кальки проміжних виборів з 205-го округу не станеться, оскільки територіально більша частина округу № 206 – села. Це означає, що у цьому окрузі зовсім інший, ніж у обласному центрі електорат. Тож швидким наступом –  умовним бліцкригом – довіру округу не завоювати. Кандидатам доведеться чимало попотіти, щоб заслужити довіру виборців".

24 травня

У мережі Інтернет була поширена заява Чернігівської обласної організації партії «НАШ КРАЙ» про те, що на старті виборчої кампанії до Верховної Ради у виборчому окрузі №206 з’являються ознаки зловживань, незаконних маніпуляцій та спроб купляти голоси виборців. Партійці закликали виборців не підтримувати такі дії та сумлінно підходити до голосування.

Відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський. Комісія зареєструвала 2 кандидатів у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №206 на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року – самовисуванців Григорія Ткаченка та Єгора Фірсова.

ЦВК надала дозвіл всеукраїнським громадським організаціям "Передові правові ініціативи", "ГРОМАДЯНСЬКА МЕРЕЖА "ОПОРА", громадським організаціям "ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕПАРТАМЕНТ ВИЯВЛЕННЯ ТА ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ В ОРГАНАХ ВЛАДИ ТА МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ", "МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ "ТРІУМВІРАТ" та "КОНТРОЛЬ ЗА ВИБОРАМИ" мати офіційних спостерігачів під час проміжних виборів народних депутатів України 17 липня 2016 року в одномандатних виборчих округах № 23, 27, 85, 114, 151, 183, 206. А Громадської організації "Чернігівський громадський комітет захисту прав людини" – в ОВО № 206 на території міста Чернігова.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко разом з потенційним кандидатом по 206 округу Дмитром Блаушем провели зустрічі із соціальними працівниками Новозаводського району Чернігова, а також із студентами і викладачами ліцею побуту.

25 травня

Відбулася презентація кандидата в народні депутати самовисуванця Григорія Ткаченка. Захід проходив у приміщенні Чернігівської обласної організації Аграрної партії України. І як зазначив заступник голови обласної організації АПУ Арсен Дідур – де-факто Ткаченко підтримується Аграрною партією, де-юре – самовисуванець. Також стало відомо, що виборцями округу працюватиме 200 агітаторів, вся кампанія буде будуватися на прозорості та відкритості. А замість календариків та агітполіграфії кандидат роздаватиме лампочки.

27 травня

Партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» на 8-му з’їзді висунула кандидатів для участі у проміжних виборах до Верховної Ради України 17 липня 2016 року. В окрузі № 206 за депутатський мандат буде боротися Ярослав Гіріч, громадський діяч, гендиректор медичної компанії «УМПК-груп».

З'їзд Опозиційного блоку висунув кандидатів у народні депутати для участі в проміжних виборах до Верховної Ради, призначених на 17 липня 2016 року. У 206 окрузі партія висунула кандидатом Лідію Гаєвську, екс-заступницю голови Чернігівської райдержадміністрації.

Ввечері у Чернігові відбулося пряме включення в ефір Шустер LIVE, яке було присвячене виборам до парламенту по 206-му округу Чернігівщини, які заплановані на 17 липня. Виступити отримав можливість кандидат Єгор Фірсов. Чернігівські експерти прокоментували цю подію так: «ФАРС ВІД ФІРСОВА… Огидна рижесура, де штаб Фірсова вдавав з себе чернігівців і хвалив свого кандидата. Шкода, що молодий політик починає з брехні...»

Під час засідання 27 травня ЦВК утворила 7 окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року в ОВО № 23, 27, 85, 114, 151, 183, 206.



За тиждень

Крім того протягом тижня незареєстрований як кандидат, але вже протягом місяця відомий як благодійник від БФ «Поліський оберіг», Максим Микитась проводить зустрічі з мешканцями Чернігівського, Ріпкинського та Новозаводського у Чернігові районі, про що звітує у мережі Фейсбук. Завітав пан Максим і до своєї тещі в с. Голубичі, про що також написав, ілюструючи допис фотографіями. Цікаво, що раніше про подібні візити він не згадував.

Чернігівський район цього тижня був популярним і у обласної організації «Батьківщина». У селі Рудка встановили дитячий майданчик, а у Клочкові провели медичний огляд в рамках програми «Здоров’я нації».

Дайджест «Суботня політика» є власним проектом інформ-агенції «Чернігівський монітор», не фінансується та не підтримується жодною політичною партією, кандидатами чи іншими зацікавленими особами.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини