Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:41:24

ЦВК утворила 7 окружних виборчих комісій

28.05.2016   13:18Агенцiя

27 травня о 16:45 відбулось друге засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

Під час засідання Комісія утворила 7 окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року в ОВО № 23, 27, 85, 114, 151, 183, 206. Рішення було прийнято після опрацювання подань щодо кандидатур до складу ОВК політичних партій, депутатські фракції яких зареєстровані в Апараті Верховної Ради України поточного скликання. А також – політичних партій – суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у народні депутати України від яких було зареєстровано у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року. Кандидатури від них до складу ОВК включаються за результатами проведеного Центральною виборчою комісією жеребкування, враховуючи, що інші кандидатури до складу вказаних комісій є відхиленими.

Окрім того, розглянувши клопотання 12 громадських організацій, ЦВК надала дозвіл всеукраїнським громадським організаціям "Інститут приватного та публічного права", "КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ", громадським організаціям "ГОРОДЯНИН", "ГРОМАДЯНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ", "ГОРОДЯНЕ", "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка", "ЄВРОПЕЙСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ МІСЦЕВИХ ГРОМАД", "ЦЕНТР ПРОМИСЛОВОЇ ЕКОЛОГІЇ", "ЧЕРНІГІВСЬКА ПРАВОЗАХИСНА СПІЛКА", "ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР СПРИЯННЯ САМООРГАНІЗАЦІЇ ГРОМАДЯН"  мати офіційних спостерігачів під час проміжних виборів народних депутатів України 17 липня 2016 року в одномандатних виборчих округах № 23, 27, 85, 114, 151, 183, 206. А громадським організаціям "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ "АНТИКОРУПЦІЙНИЙ БЛОКПОСТ" та "НОВІТНЯ ФОРМАЦІЯ" – в ОВО № 27, 85, 151, 206.

Таким чином, станом на 27 травня Комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів під час проміжних виборів народних депутатів України 18 громадським організаціям.

Розглянувши заяву кандидата в народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Філімоненка В.К., включеного до виборчого списку Радикальної партії Олега Ляшка під № 122, про відмову від балотування, Комісія скасувала реєстрацію вказаного кандидата в народні депутати України, виключивши його із зазначеного виборчого списку.

Комісія затвердила Розподіли субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних та міської рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних та міського голів 31 липня 2016 року у двох регіонах України на загальну суму 984 тис. 900 гривень та на виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення зазначених виборів на загальну суму 4 тис. 100 гривень.

Розглянувши відповідне звернення Вінницької обласної державної адміністрації, Комісія встановила відсутність правових підстав для призначення Центральною виборчою комісією перших виборів депутатів Росошанської сільської ради об’єднаної територіальної громади та Росошанського сільського голови і оголошення виборчого процесу відповідних місцевих виборів. При цьому Комісія зазначила, що необхідною передумовою призначення перших виборів сільських, селищних, міських рад об’єднаної територіальної громади та відповідних сільських, селищних, міських голів і оголошення виборчого процесу таких місцевих виборів у разі входження територіальної громади, розташованої на території суміжного району, до складу об’єднаної територіальної громади, адміністративний центр якої знаходиться в межах іншого району, є внесення змін до меж відповідних районів. А вирішення цих питань належить до повноважень Верховної Ради України.

На завершення засідання внесено зміни до складу територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів, сформованого постановою ЦВК від 6 вересня 2015 року № 230 "Про формування складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення та міста Києва), районних у місті Києві виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів".

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини