Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:56:18

Чернігівська міськрада схвалила інвестиційні програми ТОВ ФІРМИ "ТЕХНОВА" та ПАТ "Облтеплокомуненерго"

28.05.2016   12:20

Чернігівська міська рада погодила Інвестиційні програми по транспортуванню та постачанню теплової енергії ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» на 2016 рік та ПАТ «Облтеплокомуненерго» на 2016 рік. Відповідне рішення депутати міської ради підтримали під час засідання 8-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання, яке відбулось 26 травня.

Метою програм є покращення роботи системи централізованого теплопостачання та її ефективності, підвищення якості послуг теплопостачання та гарячого водопостачання. Крім того, йдеться про зменшення втрат у теплових мережах за рахунок їх заміни на попередньо ізольовані труби та досягнення 100% обліку споживання теплової енергії в житлових будинках м. Чернігова.

Загальний обсяг фінансування, передбачений ТОВ ФІРМОЮ «ТЕХНОВА» у програмі, складає понад 13 млн грн, у тому числі за рахунок амортизаційних відрахувань майже 5 млн грн., виробничі інвестиції з прибутку – понад 8 млн грн. За ці кошти цього року планується провести реконструкцію теплової мережі загальною довжиною 0,5 км по вул. 1-ої  Гвардійської  Армії та встановити прилади обліку теплової енергії у 362 житлових будинках.

Загальний обсяг фінансування заходів ПАТ «Облтеплокомуненерго» згідно з Програмою дорівнює 19,9 млн грн. З них 1,2 млн грн планується виділити на розробку проектно-кошторисної документації з дообладнання 606 житлових будинків приладами обліку теплової енергії на суму 18,6 млн грн. Монтаж приладів обліку теплової енергії буде проводитись у житлових будинках м. Чернігова (429 будинків – на 14 млн грн) та по районах області (177 будинків – на 4,6 млн грн).

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив на важливості схвалення інвестиційних програм теплогенеруючих підприємств міста ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» та ПАТ «Облтеплокомуненерго». «Питання енергопостачання - це сьогодні надважлива зона відповідальності для органів місцевого самоврядування і державного регулювання», - зауважив він.

«Лічильники тепла на будинках мають стояти і це записано в  програмах», - підкреслив міський голова.

За словами генерального директора ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» Олени Таранік, затвердження інвестпрограм теплопостачальних підприємств міською радою є важливим кроком на шляху їх реалізації. Крім того, інвестиційні програми підприємств ще має затвердити Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини