Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:11:58

В облраді розглянули шляхи поглиблення співпраці у сфері профтехосвіти із Федеративною Республікою Німеччина

05.05.2016   08:29Агенцiя

У рамках перебування делегації з м. Меммінген (Федеративна Республіка Німеччина) на Чернігівщині 4 травня відбулася зустріч голови обласної ради Ігоря Вдовенка із викладачем Державного комерційного освітнього центру імені Якоба Кюннера центру Йозефом Мюллером.

До участі в обговоренні долучились також начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький та ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Анатолій Заліський.

У ході спілкування сторони обговорили та проаналізували стан розвитку професійно-технічної освіти в Україні та Німеччині, окреслили перспективні напрями співпраці між ПТНЗ Чернігівщини та м.Меммінгена у сфері деревообробки.

Голова обласного представницького органу наголосив на важливості продовження практики вивчення досвіду німецьких колег шляхом організації стажувань українських майстрів виробничого навчання, залучення передових європейських технологій у навчальний процес у ПТНЗ Чернігівщини. Ігор Вдовенко також запевнив, що обласна рада готова надати всебічну підтримку та сприяти поглибленню українсько-німецької співпраці у сфері профтехосвіти. Крім того, очільник найвищого представницького органу Чернігівщини виступив із ініціативою підписання відповідного меморандуму, який дозволить поглибити і значно розширити зв'язки між чернігівськими ПТНЗ та їх колегами із м.Меммінген.

Під час перебування в області Йозеф Мюллер також відвідає Чернігівський професійний будівельний ліцей та професійний ліцей деревообробної промисловості, Щорське вище професійне училище лісового господарства, де проведе ряд зустрічей, майстер-класів із майстрами виробничого навчання, викладачами, учнями. Німецький колега поділиться досвідом та практичними порадами щодо удосконалення навчально-виховного процесу.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини