Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:26:20

З 1 травня збільшується мінімальна заробітна плата та мінімальний страховий внесок

30.04.2016   10:01Агенцiя

З 1 травня 2016 року в Україні збільшуються розміри прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати з 1378 грн. до 1450 грн.

хабар

хабар

Ставка для нарахування єдиного соціального внеску з 1 січня 2016 року становить 22 відсотка до визначеної бази нарахування.

Відповідно до пункту 5 статті 8 Закону України від  08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» встановлено порядок нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок). Якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, то в такому випадку сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску.

Тому, з 1 травня розмір мінімального страхового внеску становитиме 319 грн. (1450 грн. *22%).

На рівні мінімального страхового внеску повинні сплачувати єдиний внесок за себе фізичні особи-підприємці, платники єдиного податку.
Також зміниться і максимальна величини бази нарахування єдиного внеску. З 1 січня 2016 року вона становить 25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, на яку нараховується єдиний внесок. Тож з 1 травня вона дорівнюватиме 36 250 грн. (1450 грн. * 25).

Відповідно, збільшиться максимальний розмір нарахованого єдиного внеску. З 1 травня він складатиме 7975 грн. (36 250 грн. * 22%).
 
Без змін залишаються наступні пільги, виплати та ставки податків:
- граничний розмір добових, сума податкової соціальної пільги, а також граничний розмір доходу, який дає право на неї;
- сума неоподатковуваного доходу у вигляді подарунків;
- сума нецільової благодійної допомоги;
- ставки єдиного податку для I і II групи;
- ставки податку на нерухоме майно.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.