Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:11:12

Депутати Чернігівської міської ради схвалили Програму сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки

28.04.2016   16:25

28 квітня, розпочала свою роботу сьома сесія Чернігівської міської ради 7 скликання. Першим питанням стало затвердження правил, за якими місто в найближчі роки буде взаємодіяти з ОСББ та ЖБК.

Депутати Чернігівської міської ради схвалили Програму сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки.

Програмою заплановано виділити понад 25 мільйонів гривень на виконання заходів Програми.Так, з міського бюджету виділятимуться кошти на проведення капітального ремонту житлового фонду ОСББ та ЖБК на умовах співфінансування. А саме: 80 % від загальної вартості робіт – це кошти міського бюджету, 20 % - власні та залучені кошти ОСББ (ЖБК).

Депутати включили до Програми також кілька поправок постійних депутатських комісій, про які інформував присутніх начальник управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослав Куц.

Зокрема,  додатково депутати запропонували:
- організувати роботу щоденної гарячої телефонної лінії з консультування ОСББ  у Центрі надання адміністративних послуг;
- розмістити на офіційному сайті міської ради закладки «Створення ОСББ», яка включатиме покрокову інструкцію, зразки документів та гарячу лінію з консультування ОСББ;
- впровадити щотижневу тематичну телепрограму «Пульс ОСББ» на ТРК «Новий Чернігів».

Програма має на меті забезпечення інформування населення в умовах реформування житлово-комунального комплексу про переваги об’єднань власників житла, можливість для громади міста створення власної управлінської структури для вирішення проблеми утримання будинків та покращення фізичного стану будинків та умов проживання в них.

Крім того, Програма сприятиме наданню для населення житлово-комунальних послуг належної якості відповідно до вимог національних стандартів, гармонізованих з міжнародними або регіональними, за умови їх своєчасної оплати.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини