Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:23:50

В обласній раді обговорили шляхи активізації співпраці з центром Великопольського воєводства та Чернігівщиною

27.04.2016   08:12Агенцiя

З 25 по 28 квітня в Чернігові перебуває делегація з м.Познань (Республіка Польща). У рамках візиту директор медичного центру імені Св.Яна Павла ІІ Леслав Ленартович та директор Великопольської групи підтримки підприємців PRO PROGRESS Томаш Крушинський планують провести ряд зустрічей із керівництвом області та міста Чернігова, представниками медичної галузі та бізнесу.

Під час проведення цих заходів будуть обговорені перспективи і основні організаційні аспекти реалізації спільного польсько-українського проекту щодо співпраці в економічній та гуманітарній сферах.

26 квітня представники польської делегації зустрілися з головою обласної ради Ігорем Вдовенком. У ході спілкування очільник обласного представницького органу підкреслив, що Україна нині проходить важливий етап становлення моделі розвитку суспільства та держави на найближчу перспективу.

- Взявши за основу європейський вибір, ми прагнемо максимально використати доробок провідних європейських країн й водночас зберегти свою національну ідентичність. Саме у цьому плані цікавий досвід нашого західного сусіда – Республіки Польща в частині реформування місцевого самоврядування та проведення децентралізації влади, - зазначив голова обласної ради.

Ігор Вдовенко наголосив на тому, що представницький орган Чернігівщини відкритий до діалогу і налагодження взаємовигідної співпраці із польськими колегами та готовий всіляко сприяти втіленню у життя важливих для розвитку області проектів.

Томаш Крушинський детально розповів про польське бачення співпраці з Чернігівщиною, пропозиції щодо реалізації спільного проекту. Польський гість виступив із ініціативою поглиблення економічної співпраці між підприємствами обох країн шляхом підписання відповідної угоди або меморандуму. Він також відзначив, що у Познані є чимало фірм, які зацікавлені у налагоджені бізнес контактів з українськими виробниками, зокрема і на Чернігівщині.

Крім того, Томаш Крушинський виступив із пропозицією щодо надання експертної підтримки органам місцевого самоврядування Чернігівщини, у рамках якої польські фахівці зможуть поділитися досвідом і практичними порадами із своїми українськими колегами.

Розповідаючи про перспективи співпраці у медичній галузі, Леслав Ленартович презентував учасникам зустрічі ініціативу щодо організації навчання та стажування випускників Чернігівського базового медичного коледжу у відповідних навчальних закладах Польщі. Завдяки цій програмі медичні працівники, окрім корисних знань і навичок, зможуть отримати ще й диплом польського зразка.

За підсумками зустрічі сторони домовились обмінятися у найближчий час пропозиціями щодо конкретних шляхів налагодження конструктивного співробітництва.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини