Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:06:49

Керівники фракцій ВО "Свобода" в місцевих радах Чернігівщини відзвітували перед громадою

18.04.2016   08:01Агенцiя

17 квітня в Деснянській районній в м. Чернігові ради за участі заступника Голови об’єднання Андрія Мохника та голови Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Руслана Андрійка відбувся звіт депутатських фракцій ВО «Свобода».

Громаді представили роботу депутатського корпусу ВО «Свобода» у Прилуцькій, Ічнянській, Ніжинській міських радах, Новозаводській та Деснянській районних у м. Чернігові радах, Козелецькій селищній раді.

Керівник фракції ВО «Свобода» в Прилуцькій міській раді Іван Тютюнник ознайомив громаду з роботою депутатського корпусу: «У міській раді ми отримали представництво у складі 5 депутатів. За звітний період ми скерували 46 звернень, 27 виступів з трибуни, дали більше двох десятків коментарів на телебаченні для ознайомлення виборців з нашою діяльністю. З ініціативи депутатів Прилуцької міськради від ВО "Свобода" ухвалене звернення до Верховної Ради з вимогою відставки уряду Яценюка, перейменована вулиця на честь Миколи Міхновського, ухвалено рішення про розірвання побратимських відносин з містом Бєлгород (РФ). Наші депутати активно допомагають фронту. За сприяння депутата Ігоря Дубровського розпочинається ремонт гуртожитку, який перебував у аварійному стані понад 7 років»

Депутат Ічнянської міської ради Олеся Реута відзвітувала про роботу депутатів-свободівок у місцевій раді: «З нашої ініціативи ухвалено 6 проектів рішень, найважливіші з яких: «Про затвердження Програми підтримки учасників АТО», «Про Програму реформування і розвитку ЖКГ». Ми скерували 5 депутатських запитів. Зокрема, щодо забезпечення безкоштовного харчування дітей учасників бойових дій, щодо припинення торгівлі алкоголем у нічний час у цілодобовому магазині; щодо матеріальної допомоги учаснику російсько-української війни; щодо захисту прав вдови загиблого учасника російсько-української війни».

«За період роботи депутати Ніжинської міської ради зареєстрували два проекти рішень та 3 проекти програм, а також 50 проектів змін до чинних рішень, які стосувалися учасників російсько-української війни. За 100 днів роботи ми зробили 14 виступів на пленарних засіданнях, провели 12 прийомів, під час яких прийняли 39 громадян; було скеровано 25 запитів. Завдяки нашій фракції вирішено питання газифікації будинку. Також ми надаємо юридичну допомогу в створенні двох ОСББ», - зазначив депутат Ніжинської міської ради Володимир Сипливець.

Керівник фракції ВО «Свобода» у Новозаводській районній в м. Чернігові раді Володимир Федорок наголосив: «З нашої ініціативи подано 12 депутатських запитів, а також ухвалені: проект рішення "Про запровадження в роботу програми "Чисте місто", який передбачає електронну фіксацію проблем благоустрою, екології в Чернігові та контроль за їх розв'язанням; зміни до проектів рішень "Про створення спеціальної комісії з протидії корупції у питанні приватизації ОЖБК", "Про проведення "Дня довкілля", Програми інформативного роз'яснення громадянам Закону України "Про створення ОСББ". За сприяння депутата Ольги Миненок відкрито пам’ятник виданому педагогу Софії Русовій, проведені свято Миколая та загальноміське свято колядок».

«З моєї ініціативи було ухвалено рішення щодо ініціювання розробки меморіального проекту Героям Небесної сотні. Велику увагу я приділяю допомозі дітям-сиротам. Так, до дня Святого Миколая голова ради привітав та вручив подарунки 720 дітям-сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування, дітям з родин учасників АТО та багатодітних родин. Я як голова ради провів 2 виїзні прийоми, а саме: у комунальних підприємствах "Чернігівське тролейбусне управління", "ЖЕК-10" та КП "Деснянське" Чернігівської міської ради. Щосереди я проводжу прийоми громадян. За звітний період до мене надійшло 188 звернень громадян, а особисто на прийом до мене звернулося 20. Щодо кожного звернення я надав відповідь та посприяв у вирішенні проблем»,- розповів голова Деснянської районної в м. Чернігові ради Володимир Грецький.

Під час звіту депутатський корпус також обрав заступником голови Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» з питань депутатської діяльності депутата Прилуцької міськради Ігоря Дубровського.

Заступник Голови ВО «Свобода» поділився досвідом роботи депутата в радах різних рівнів, а також ознайомив присутніх з суспільно-політичною ситуацією в державі. «На сьогоднішній день можна констатувати, що відбувся реванш «регіоналів». Без голосів екс-«регіоналів» з олігархічних депутатських груп «Відродження» та «Воля народу» не було б цього Кабміну, не став би прем’єр-міністром Гройсман, а головою Верховної Ради Парубій. За кандидатуру Гройсмана із фракцій «БПП» та «Народний фронт» проголосувало 206 народних депутатів. Решту голосів додали колишні «регіонали». Зараз кажуть, що на позачергові вибори не можна йти, бо відбудеться реванш «регіоналів», то мушу сказати, що вони вже є у владі, вони вже є частиною коаліції. Саме «завдяки» «регіоналам» Верховну Раду не розпущено. Тому зараз надважливо перезавантаження влади шляхом дострокових виборів», - наголосив Андрій Мохник.

Наостанок, голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Руслан Андрійко подарував квіти та вручив партійне посвідчення матері загиблого у війні свободівця Євгена Лоскота – Ксенії Данилівні.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.