Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:34:19

Хто заробляє на Ялівщині?

30.03.2016   15:56Агенцiя

Певна (не така вже й велика) частина мешканців Чернігова, з тих хто постійно зависає в соціальних мережах, а також тих, хто читає передвиборчі «чорні» газетки (в яких зазвичай обливають брудом свого головного конкурента)

— щиро переконані, що на улюбленому лісопарку міста заробляють або будуть заробляти шалені гроші — або злодюги (місцеві бізнесові олігархи, міська влада або якісь невідомі мільярдери з Києва, Донецька чи будь-якого великого українського міста, де цих багатіїв — як собак не різаних.

Крім того, свого часу міські екологи підняли бунт проти планів колишнього мера Олександра Соколова поступового дерибану земель нашого в дечому навіть унікального лісопарку (наявність великої кількості рослин, які належать до Червоної книги) і поступово переконали частину мешканців міста у тому, що невдовзі чернігівці можуть назавжди втратити свої «зелені легені» міста.

Згодом цю тему в період виборів хто тільки не піднімав, але кожного року територія лісопарку ставала все менше й менше. Протистояння між громадськістю під різноманітними партійними прапорами та тодішньою владою міста поступово поглиблювалося й погрожувало перетворитися в дуже серйозну ворожнечу.

Врешті-решт обласна влада не витримала такої зухвалості очільника Чернігова й добилася того, що міськрада рішенням сесії все-таки передала територію (168,7 га) лісопарку до власності облради аби та створила там регіональний ландшафтний парк (РЛП). Зауважу, що міськрада зробила всі ці дії, практично, під примусом — тому примудрилися передати документацію з урахуванням площі близько 145,5 гектара без урахування ділянок з існуючими приватними забудовами, що вже дуже давно розміщені на цій території.

Так сталося, що облрада спочатку не розібралась в хитрощах колишньої влади Чернігова, створила комунальне підприємство «РЛП «Ялівщина», виділила кошти з обласного бюджету на оформлення проекту про визначення меж лісопарку й стала спокійно очікувати результату. І отримала розроблений проект з цифрою 145,5 гектарів. Громадськість підняла цілком справедливий ґвалт — куди пропало 20 гектарів? Справою зайнялась облдержадміністрація, фахівці якої в складі спеціально створеної робочої групи швидко розібралися з юридичної плутаниною і тепер земля РЛП буде оформлена в адміністративних межах Чернігова в повному затвердженому розмірі - 168,7 га. Наразі укладено додаткову угоду з розробником проекту землеустрою щодо проведення проектних робіт зі встановлення меж території РЛП (без доплати) додаткових коштів. На переконання першого заступника губернатора Леоніда Сахневича, даний проект землеустрою убезпечить регіональний ландшафтний парк від зміни меж та забезпечить недопущення зменшення площі. Тим більше, що відповідно до Закону України «Про Державний земельний кадастр» будуть зареєстровані відомості про обмеження у використанні земель природно-заповідного фонду.

Про це заступник губернатора офіційно заявив на брифінгу ще на початку лютого поточного року й підкреслив, що ніякі спроби деяких якби громадських діячів, збільшити площу РЛП до 200 га — не пройдуть.

Дійсно, це затягування процесу створення справжнього РЛП, яке відповідає не інтересам громади, а інтересам групи певних, м’яко кажучи, «пройдисвітів»: головними фігурантами серед яких є Олександр Гашпар, Тамара Петрова та Наталія Проскуріна. Які роблять це, прикриваючись красивими словами про Європу, лише з однією метою — заробити на цьому гроші.
І «зідрати» їх з приватних власників житлових будинків та орендарів, зрозуміло.
Не віриться? Якщо ви уважно переглянете стрічку скандальних новин за останні роки, побачите скільки різноманітних «тем» він піднімав! А який результат? Ніякого! Що підводить до логічного ланцюжка: починаємо галас — публічне скандальне обговорення зі звинуваченнями — отримання відкупного — і повна тиша з цього питання. А потім «роздуваємо полум’я» наступного скандалу! І можна ніде не працюючи — жити на широку ногу! При цьому, рахуватися знаним громадським активістом і лізти без мила у всі діри!

Вам така діяльність цих, на мою думку, не шановних «громадських діячів» нічим на нагадує початок 90-х? Тодішніх рекетирів? Тільки ті молодики користувалися прасками, паяльниками або бейсбольними битками, а ці ведуть брудні інформаційні війни з поширенням дезінформації та нечистоти.

Так може нарешті наша оновлена поліція займеться цими авантюристами та здирниками? Адже, дивлячись на їх безкарність, новітніх рекетирів стає все більше і більше. Не вірите? Приходьте у четвер на чергову сесію міської ради — побачите це на власні очі!

Вадим Човпило
PR

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.