Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:50:34

Звіт голови Деснянської районної в м. Чернігові ради Володимира Грецького

25.03.2016   13:02

Окрім життєвого досвіду та досвіду керівника, на своїй посаді я керуюсь принципами тісної співпраці з виконавчою владою, міською радою, політичними партіями та громадськими організаціями. Намагаюся робити так, щоб районна рада працювала ефективно, злагоджено, сприяла консолідації наших зусиль у подоланні проблем територіальної громади нашого району.

Головними у моїй діяльності та діяльності виконавчих органів районної у місті ради у звітному періоді були питання зростання нашої ролі у процесах соціально-економічного розвитку району, формування і виконання бюджету району у місті, благоустрою району, соціального захисту мешканців району та вирішення інших питань забезпечення життєдіяльності району.

Основною формою роботи районної у місті ради є проведення пленарних засідань ради та засідань постійних комісій. За звітний період було проведено 2 сесії районної у місті ради, які включали в себе по 2 пленарні засідання, на яких, загалом розглянуто 42 питання та прийнято 44 рішення.

На мою думку, саме сьогодні, в період реформ в нашій країні, вагомо і авторитетно має звучати слово кожного депутата чи посадової особи місцевого самоврядування.

Для організованої роботи у складі нашої районної у місті ради утворено п’ять депутатських фракції.

З метою забезпечення виконання повноважень виконавчих органів районної у місті ради відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” в обсязі та межах повноважень визначених міською радою для здійснення контролю за додержанням чинного законодавства, вирішення питань життєдіяльності району, соціального захисту населення утворено та затверджено склад 13 комісій, 3 з яких я, як голова ради очолюю.

Органи місцевого самоврядування відповідно до їх компетенції забезпечують вирішення питань щодо встановлення опіки і піклування, створення інших передбачених законодавством умов для виховання дітей, які внаслідок смерті батьків, позбавлення батьків батьківських прав, хвороби батьків чи з інших причин залишилися без батьківського піклування, а також для захисту особистих і майнових прав та інтересів дітей, саме цими питаннями і займається комісія з питань захисту прав дитини, яку я, як голова ради очолюю.


Підготовлено та проведено 3 засідання даної комісії, на яких розглянуто 38 спірних питань щодо участі у вихованні дітей одного з батьків, який проживає окремо, визначення місця проживання дитини, позбавлення батьків батьківських прав.

За звітний період поставлено на облік 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них: 6 влаштовано під опіку родичів, 4 дитини влаштовано до закладів тимчасового перебування (дитяча лікарня та центр соціально-психологічної реабілітації) для цих дітей ведеться пошук опікунів.

На жаль, в нашому суспільстві на сьогодні ще є факти злісного невиконання батьками батьківських обов’язків по вихованню дітей.

За звітний період виявлено та поставлено на облік 7 дітей, які виховуються в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

На обліку перебуває 38 дітей, які виховуються в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Спеціалістами служби у справах дітей щомісяця перевіряються умови проживання дітей, які перебувають на обліку.

Проведено 6 рейдів, безпритульних дітей та дітей, які жебракують не виявлено.

Органи опіки та піклування зобов’язані здійснювати контроль за додержанням батьками або особами, які їх замінюють, майнових та житлових прав дітей при відчуженні жилих приміщень та купівлі нового житла.

На засідання виконкому підготовлено 42 питання щодо надання дозволів чи заперечень на вчинення батьками правочинів щодо майна, право власності на яке чи право на користування яким мають діти.

До Дня святого Миколая, до новорічних свят в районі проводились планові заходи серед дітей, соціально-незахищених категорій населення.

– святкові заходи в дитячому ляльковому театрі для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей переселенців із зони проведення антитерористичної операції;

– також з ініціативи голови районної у місті Чернігові ради, провели святкові заходи, для дітей військовослужбовців батальйону Національної гвардії, які повернулись з АТО.

Я особисто привітав з Новим роком та вручив новорічні подарунки:

– дітям, які проходять лікування у дитячому відділенні протитуберкульозного диспансеру;

– дітям, які навчаються в навчально-реабілітаційному центрі №2;

– дітям з багатодітних сімей;

Всього 720 дітей взяли участь у заходах та отримали подарунки, з них:

-192 діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

-191 діти переселенці із зони проведення АТО;

-141 діти, які навчаються в навчально-реабілітаційному центрі №2;

-36 діти, які проходять лікування у дитячому відділенні протитуберкульозного диспансеру;

-70 діти батьки яких є учасниками АТО;

– 90 діти з багатодітних сімей.

Не залишаємося ми осторонь і питань охорони праці, а саме 24 лютого в районній у місті раді відбулося нагородження Почесними грамотами та грошовими преміями переможців районного огляду-конкурсу з охорони праці за підсумками 2015 року серед підприємств, установ, організацій району, який проводиться в районі щорічно.

Відповідно до Указу Президента України, з нагоди 25 річниці виведення військ з Афганістану, нами було отримано 501 ювілейну медаль.

10 лютого в приміщенні районної у місті ради відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

В урочистій обстановці 143 учасникам бойових дій було вручено відзнаку Президента України, пам’ятну медаль “25 років виведення військ з Афганістану”

Можу зазначити, що на даний час дану нагороду отримали 282 особи і робота з даного напрямку триває.

Я, як голова ради провів 2 виїзні прийоми, а саме у комунальних підприємствах “Чернігівське тролейбусне управління”, “ЖЕК-10” та КП “Деснянське” Чернігівської міської ради.

Наша рада намагається створити умови для відкритості та прозорості у своїй діяльності, постійно працює над удосконаленням форм та методів роботи зі зверненнями громадян.

За даний період до районної у місті ради надійшло 188 звернень громадян, а особисто на прийом до мене звернулося 20.

При розгляді звернень особлива увага звертається на об’єктивний та повний розгляд піднятих питань та своєчасне їх вирішення. Особливо уважне ставлення до звернень пільгових категорій населення, а саме ветеранів війни та праці, інвалідів, постраждалих від аварій на Чорнобильській АЕС, багатодітних сімей, одиноких матерів та інших громадян, які потребують соціального захисту.

Всі питання, порушені у зверненнях громадян, розглядаються у визначений законом термін.

Проблем дуже багато, але тільки спільними зусиллями ми зможемо забезпечити виконання повноважень, наданих районній у місті раді.

Наша діяльність матиме сенс лише тоді, коли в центрі уваги, насамперед, буде людина, необхідність поліпшення умов та якості її життя. Створення соціальних гарантій.

Адреса громадської приймальні: м. Чернігів, проспект Перемоги, 141, каб.315 (Деснянська районна в м. Чернігові рада), тел.: 0638732121,0674640118, e-mail: vgreckiy@ukr.net
Прийом громадян головою ради здійснюється щосереди 10:00 – 13:00.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини