Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:15:46

Звіт за 100 днів роботи фракції Аграрної партії України в Чернігівській обласній раді

23.03.2016   12:49Агенцiя

За результатами виборів до місцевих рад в Чернігівській обласній раді обрано дев'ять депутатів від Аграрної партії України.

На перших установчих сесіях в обласній раді були затверджені наступні організаційно-кадрові рішення.

За результатами переговорів та голосування на засіданнях сесій обрано заступника голови обласної ради від Аграрної партії України Дідура Арсена Володимировича.

Було утворено фракцію Аграрної партії України, керівником якої є Гайдай Сергій Анатолійович, заступником – Чубовський Сергій Миколайович.

Варто також зазначити, що сім з дев’яти депутатів обласної ради є членами Аграрної партії України.

Депутатська фракція Аграрної партії України в Чернігівській обласній раді:

1    Гайдай Сергій Анатолійович - керівник фракції - Аграрна партія України
2    Чубовський Сергій Миколайович - заступник керівника фракції - Аграрна партія України
3    Болоховець Юрій Віталійович - безпартійний
4    Дідур Арсен Володимирович - Аграрна партія України
5    Кияновський Віктор Павлович - Аграрна партія України
6    Колоша Валерій Петрович - Аграрна партія України
7    Нестерук Василь Сергійович - Аграрна партія України
8    Супрун Григорій Іванович - безпартійний
9    Труш  Віктор Владиславович - Аграрна партія України

Представники Аграрної партії в обласній раді займають такі посади:
1) Кияновський В.П. - голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин;
2) Гайдай С.А. - заступник голови постійної комісії з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності;
3) Чубовський С.М. – секретар постійної комісії з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин;
4) Колоша В.П. - секретар постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності та запобігання корупції.

Також депутати входять в постійні комісії:
1) Нестерук В.С., Труш В.В. - з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин;
 2) Болоховець Ю.В., Супрун Г.І. - з питань бюджету та фінансів.

Станом на сьогодні в обласній раді відбулося три сесії сьомого скликання. Представники фракції Аграрної партії України систематично беруть участь у засіданнях фракції, комісіях, сесіях тощо і виконують свої депутатські повноваження.

Зазначимо, що перші 100 днів роботи були дуже визначальними і напруженими, зважаючи на політичну та соціально-економічну ситуацію в країні.

Депутати від Аграрної партії в Чернігівській обласній раді постійно приймають участь у мітингах біля Верховної ради України, Кабінету Міністрів Україниз питань захисту прав аграріїв області, а також з вимогами відхилення змін до нового Податкового кодексу, збереження спеціального режиму ПДВ і спрощеної системи оподаткування для сільськогосподарських підприємств та недопущення продажу української землі.

Профільна комісія обласної ради виступила проти намірів законодавців скасувати спеціальний режим сплати ПДВ для сільгоспвиробників.

З ініціативи аграріїв області було підготовлено та розглянуто на другій сесії обласної ради«Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо збереження спеціального режиму оподаткування для сільгоспвиробників та суб’єктів малого і середнього бізнесу» (від 18.12.2015№ 6-2/VII).

10.12.2015 голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин Віктор Кияновський провів перше засідання профільної комісії. В його роботі взяв участь заступник голови обласної ради Арсен Дідур.

22.12.2015 за сприяння Аграрної фракції відбулося спільне засідання Чернігівськогообласного союзу сільськогосподарських підприємств, Чернігівської обласної Асоціації фермерів та приватних землевласників і Громадської спілки «Аграрний союз України» на тему: «Роль та місце галузевих об'єднаньагровиробників в сучасних умовах ведення аграрного бізнесу».

В ході зазначеного засідання аграрії області одноголосно прийняли резолюцію до постійноїкомісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин з клопотанням ініціювати на черговому засіданні обласної ради розгляд питання:«Про Звернення Чернігівської обласної ради до Верховної Ради України щодо оголошення недовіри Кабінету Міністрів України на чолі з Прем'єр-міністром  України Яценюком Арсенієм Петровичем і негайну відставку Уряду у повному складі». Зазначене звернення було прийняте на другій сесії сьомого скликання (рішення№ 65-2/VII від 25.12.2015).

Також за ініціативи депутата обласної ради Болоховця Ю.В. та завдяки підтримці депутатського корпусу Аграрної фракції та постійної комісії з питань АПК, з метою захисту інтересів лісового сектору економіки Чернігівщини було проголошено «Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення ліквідації державних лісгоспів при реформуванні лісової галузі» (рішення № 49-2/VII від 18.12.2015 року).

Депутати від Аграрної партії працюють не лише над профільними питаннями та шляхами їх вирішення, а й над цілою низкою інших питань.

Так, на третій сесії сьомого скликання  були підтримані рішення по таких питаннях:
- звернення до Президента України та Уряду України щодо відміни дії постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1173, в частині змін до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 року №615;
- звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Податкового кодексу України в частині сплати податків суб'єктами господарювання, занесеними до Реєстру великих платників податків;
- звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Міністерства освіти і науки України щодо фінансування професійно-технічних навчальних закладів;
- звернення до Верховної Ради України щодо неприпустимості прийняття змін до Конституції України в частині запровадження особливого порядку місцевого самоврядування на окремих територіях Луганської і Донецької областей тощо.

До прикладу, просимо звернути увагу на поіменне голосування депутатів на 3 сесії обласної ради (27.01.2016) про підтримку Звернення до Верховної Ради України щодо неприпустимості прийняття змін до Конституції України в частині запровадження особливого порядку місцевого самоврядування на окремих територіях Луганської і Донецької областей:

4. Болоховець Юрій Віталійович - ЗА
9. Гайдай Сергій Анатолійович - ЗА
11. Дідур Арсен Володимирович - ЗА
21. Кияновський Віктор Павлович - ЗА
23. Колоша Валерій Петрович - ЗА
39. Супрун Григорій Іванович - ЗА
41. Труш Віктор Владиславович - ЗА
45. Чубовський Сергій Миколайович - ЗА
НестерукВ.С. – відсутній.

Крім постійної роботи у засіданнях сесій обласної ради, комісіях, фракції депутати піклуються про громадян на виборчих округах, виконуючи свої основні  повноваження, які відносяться до компетенції, такождепутати надають благодійну допомогу, беруть участь у заходах тощо.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини