Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:58:55

Обговорювали тарифи для ОСББ

04.03.2016   10:17Агенцiя

У Чернігівській міській раді 2 березня відбулася нарада на тему: «Тарифи для ОСББ» під головуванням заступника міського голови Олександра Кириченка.

В нараді взяли участь депутати міської ради, керівники комунальних підприємств та голови ОСББ.

Голова ОСББ «ЖК-82» Пушенко Н. С. розповіла про те, що до липня 2015 року тариф для них був встановлений – 1,19 грн/м2, на даний час тариф – 1,79 грн/м2. За її словами, цей тариф недостатній, необхідно підняти до рівня 2,90 грн/м2.

Голова ОСББ «Гоголівське, 3» Літвінов О. М. повідомив, що у них зараз тариф – 2 грн/м2 і це теж недостатньо, адже постійно зростають ціни на ПММ, електричну енергію та ін. На його думку, для існування ОСББ необхідно підняти тариф як мінімум до 2,5 грн/м2.

Голова наглядової ради ОЖБК Баран В. П. зазначив, що обґрунтований тариф є 5 грн/м2, але на даний час мешканці не мають змогу оплачувати такий тариф, тому необхідно підняти до рівня 2,5 грн/м2.

За словами, голови правління ОСББ «Габріель – ІІІ» Дорош П. М., діючий тариф для їх будинку від 1,25 грн/м2 (1-й поверх) до 1, 45 грн/м2. У зв’язку зі змінами в податковому законодавстві та підвищенням цін на послуги енерго-, водо-, теплопостачання та інше, є необхідність збільшення тарифу до 2,0 грн/м2.

Довідково: З 1 липня 2016 року набуває чинності Закон України «Про особливості здійсненню права власності у багатоквартирному будинку». На думку експертів, він сприятиме реформуванню житлово-комунального господарства у нашій державі. Згідно з цим документом ЖЕКи офіційно припинять своє існування, а мешканці багатоповерхових будинків зможуть самостійно утримувати свої помешкання.

З детальною інформацією щодо створення ОСББ можна ознайомитись в мережі Інтернет на сайтах osbb.zp.ua,osbbua.org, proosbb.info.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.