Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:32:53

Чернігівська міська рада прийняла низку програм стратегічного розвитку м. Чернігова

29.01.2016   09:49

На початку пленарного засідання 3-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання міський голова Владислав Атрошенко повідомив про створення нової фракції у міській раді "ВО "Батьківщина" у складі 7 депутатів під керівництвом Івана Бакшуна.

Після затвердження порядку денного міська рада схвалила "Програму економічного та соціального розвитку міста Чернігова на 2016 рік". Крім того, було прийнято низку інших програм стратегічного розвитку міста, серед яких:

"Програма енергоефективної модернізації мереж зовнішнього освітлення міста Чернігова на 2016-2017 роки",

"Програма відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016-2019 роки",

"Програма фінансової підтримки комунальних підприємств міста Чернігова на 2016 рік",

"Програма проведення поточного ремонту будинків, об'єктів благоустрою та виконання заходів з підготовки до зими житлового фонду міста Чернігова на 2016 рік",

"Програма реконструкції та капітального ремонту тротуарів, скверів та зон відпочинку міста Чернігова на 2016-2020 роки",

"Програма підтримки громадських організацій м. Чернігова на 2016 рік".

Також, депутати продовжили термін дії "Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Чернігова на 2014 – 2015 роки на 2016 рік" та внесли зміни до "Програми стабілізації і розвитку міського електричного транспорту міста Чернігова на період до 2017 року".

Були також внесені зміни і доповнення до міського бюджету на 2016 рік. Зокрема, депутати підтримали пропозицію Головного управління національної поліції в Чернігівській області щодо встановлення систем відеоспостереження у м. Чернігові для забезпечення громадської безпеки у місті. На ці заходи з міського бюджету вирішено виділити 3 млн. грн. "Місто обов'язково впроваджуватиме комплекс заходів на основі смарт-технологій щодо забезпечення безпеки у місті й це перші кроки втілення проекту "Безпечне місто", - зазначив міський голова Владислав Атрошенко.

"За дослідженнями правоохоронних органів різних областей і держави в цілому, найефективнішим методом протидії вуличній злочинності є встановлення систем відеоспостереження у місцях можливих правопорушень. Це дозволяє правоохоронцям  вчасно реагувати на порушення публічної безпеки, правопорядку, відіграє превентивну функцію, зупиняючи бажання злочинців вчиняти правопорушення на вулицях міста, а також, надає можливість швидко встановити та затримати порушника", - йдеться у листі Головного управління національної поліції в Чернігівській області до Чернігівської міської ради.

Депутати підтримали Звернення Чернігівської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо термінового внесення змін до держбюджету щодо фінансування пільг у громадському транспорті.

Владислав Атрошенко наголосив, що "пільгові перевезення в жодному разі ніхто не зупинятиме, міська влада докладатиме всіх зусиль для забезпечення перевезення пільгових категорій громадян міста".

Депутати також розглянули земельні та ряд інших питань.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини