Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:08:03

Ситуація із захворюваністю на грип в області контрольована — однак обережність не завадить

21.01.2016   10:20Агенцiя

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівні для даної пори року.

Про це було зазначено 21 січня, на нараді щодо оцінки стану захворюваності на грип та ГРВІ в області, яку проводив перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич. В обговорені також взяли участь представники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації,медичних закладів Чернігівщини та Головного управління Держсанепідслужби в області.

За третій тиждень 2016 року в області на грип та ГРВІ захворіло більше 6 тисяч осіб, з них майже половина — діти. Однак рівень захворюваності нижче епідпорогу на 22%.

— У районах та містах області, де дозволений показник перевищено, було впроваджено карантинні заходи,зокрема у місті Ніжин. За необхідності такі заходи буде продовжено,— повідомляє головний державний санітарний лікар області Микола Донець.

Він зазначив, що у підвищеній групі ризику знаходяться діти від 0 до 4 років, вагітні жінки, люди похилого віку та особи, які знаходяться у місцях масового скупчення людей. Втім, ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держсанепідемслужби України в області.

Як розповів начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш, лікувальна мережа області повністю готова до роботи в епідемічний період. Наразі у медичних установах ведеться окремий прийом хворих на грип та ГРВІ, та діє майже 600 інфекційних ліжок.

Однак, для покращення реагування на ситуацію варто відновити роботу протиепідемічної комісії при ОДА.

Щодо ситуації у навчальних закладах області, то начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький зазначає, що відвідуваність у школах знизилася не лише через хвороби. Почати батьки через власні побоювання не пускають здорових дітей до школи.
До того ж у деяких районах через погодні умови було припинено підвіз дітей до загальноосвітніх закладів.

Загалом в освітніх закладах підвищено санітарно-гігієнічний контроль та проводиться роз’яснювальна робота з персоналом та батьками.
В інтернатних закладах розпочата вакцинація.

Необхідного препарату у ДП «Ліки України» достатньо.

Особи, що хочуть отримати щеплення проти грипу повинні звернутися в лікувально-профілактичні заклади за місцем проживання чи роботи.
На жаль, необхідна процедура не входить до обов’язково календаря щеплень, тож вакцину доведеться придбати за власні кошти, а це близько — 125 гривень за ін’єкцію.

— Першочергово ми маємо забезпечити проведення щеплення у інтернатах та закладах соціального захисту. Необхідно провести роз’яснювальну роботу з керівниками підприємств щодо забезпечення ними необхідних дій. Адже збереження здоров’я працівників — також їх обов’язок.

На жаль, у Чернігові зафіксовано випадок смерті від грипу. Ми маємо зробити все можливе, аби не допустити більше таких наслідків, — наголосив Леонід Сахневич.


Нагадуємо:
Клінічні ознаки грипу: підвищення температури тіла (різке підвищення температури більше 38°С без інших супроводжуючих симптомів вже може свідчити про появу грипу), біль у м'язах, головний біль, кашель, нежить, біль у горлі, закладення носа, в окремих випадках – блювота і понос. З будь-якими з цих симптомів не варто виходити з дому навіть заради візиту до лікаря – його слід викликати додому.
Необхідно викликати «швидку» чи терміново звернутись до лікарні, якщо присутні наступні симптоми: сильна блідість або посиніння обличчя, затруднення дихання, висока температура тіла, щодовго не знижується, багато разовеблювання та випорожнення, надмірна сонливість чи збудженість, болі у грудній клітці, домішкикрові у мокроті, падіння артеріального тиску. Лікуватися вдома за наявності цих симптомів – небезпечно! Затримка з госпіталізацією може призвести до смертіхворого.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини