Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:57:01

На Чернігівщині працевлаштовано 163 демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО

18.01.2016   08:02Агенцiя

Для наших захисників, які повертаються додому, актуальні численні питання: оформлення статусу учасника бойових дій, виплата матеріальної допомоги, психологічна підтримка й адаптація до мирного життя.

Серед найважливіших - працевлаштування. Тим із них, хто не може знайти роботу самотужки, допомагає служба зайнятості.

Демобілізованим військовослужбовцям та учасникам АТО, які звертаються до центрів зайнятості, надаються інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні послуги, підбирається підходяща робота, зокрема пропонується допомога в започаткуванні власної справи, для бажаючих розглядається можливість професійного навчання, залучення до оплачуваних громадських та тимчасових робіт.

Торік на обліку в центрах зайнятості області перебувало 797 колишніх бійців. З них за сприяння служби зайнятості 163 безробітних були працевлаштовані. Чимало воїнів після повернення додому вирішують випробувати себе у бізнесі. Служба зайнятості усіляко підтримує підприємницькі ініціативи безробітних, надаючи бажаючим відкрити власну справу організаційну, правову та фінансову підтримку. В 2015 році 82 демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО стали підприємцями, отримавши від служби зайнятості стартовий капітал, а саме: виплату допомоги по безробіттю одноразово.

Також за сприяння служби зайнятості колишні воїни отримати нову професію чи підвищити кваліфікацію. Торік цією послугою скористалися 93 особи цієї категорії.

Додатковою можливістю працевлаштування демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО на певний період є громадські й інші роботи тимчасового характеру. Вони мотивують людину до праці, дають відчуття потрібності та є джерелом додаткового прибутку і шансом на постійну роботу. В 2015 році участь у таких роботах взяли 82 чоловіків.

Отже, активна життєва позиція, віра в себе кожного вчорашнього бійця за підтримки служби зайнятості та її соціальних партнерів, надасть можливість їм реалізуватись професійно і активно влитись у мирне життя.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини