Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:04:41

Чернігів долучився до пілотного проекту ProZorro

12.01.2016   08:15

11 січня, у Чернігівській міській раді пройшли навчання посадових осіб структурних підрозділів, відповідальних за здійснення державних закупівель, з питань роботи з електронною системою публічних закупівель "ProZorro".

Заступник міського голови Олександр Ломако повідомив присутнім про приєднання Чернігівської міської ради до пілотного проекту електронної системи публічних закупівель товарів, робіт та послуг. Відповідне розпорядження підписав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко від 17 грудня 2015 року.

"З 15 січня 2016 р. забезпечити проведення закупівель товарів і послуг, вартість яких перевищує 2 500 (дві тисячі п'ятсот) грн, а для робіт  – 6 000  (шість тисяч) грн, але не більше сум, визначених законами України "Про здійснення державних закупівель" та "Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності", в електронній формі з використанням електронних майданчиків відповідно до регламенту Пілотного проекту", - йдеться у розпорядженні.

Пілотний проект електронної системи публічних закупівель ProZorro запроваджений Постановою КМУ від 20 травня минулого року. Проект створений волонтерами при підтримці Майдану з метою створення конкурентного середовища, запобігання зловживанням та проявам корупції.

У більшості країн світу ProZorro вважається найкращою моделлю державних електронних закупівель, адже суттєво знижує ризик проведення корумпованої закупівлі завдяки відкритості всіх процедур.Після закінчення тендеру кожен бажаючий має можливість побачити пропозиції усіх учасників. Також кожен учасник має можливість оскаржити результати торгів, що відбулись.

У системі ProZorro працюють сьогодні вже 20 областей країни. За час дії проекту проведено понад 37 тис. закупівель на суму 6 млрд. грн. Економія коштів склала понад 480 млн грн. Про це повідомила Ольга Клюгвант-Коканова, яка проводила навчання для працівників міської ради. Вона ознайомила присутніх з основними етапами закупівель й проведення торгів та відповіла на запитання працівників міської ради.

 

Довідково:

Можливістю здійснити закупівлі через систему ProZorro скористалися й на Чернігівщині: розпочато 31 електронну закупівлю товарів. П’ять процедур успішно завершено, зокрема: у Борзнянському, Семенівському,  Городнянському,  Ріпкинському та Прилуцькому районах.

Крім того, чотирнадцять розпорядників бюджетних коштів, розташованих на території області, але не підпорядкованих облдержадміністрації, розпочали 192 електронні процедури. А 31 з них успішно провели.

На закуплене передбачалося витратити з бюджету 1045,6 тисячі гривень. Фактично ж витрачено 937,3 тисячі гривень. Тобто вдалося заощадити 108,3 тисячі гривень бюджетних коштів або 10,4 % запланованого.

Крім того, 56 бізнесових структур області взяли участь у 225 електронних закупівлях. В результаті 34 підприємства перемогли у 105 тендерах. На сьогодні вже підписано 27 контрактів на 23,6 мільйона гривень.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини