Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:45:04

Відбулися перші засідання президії та постійних комісій обласної ради

16.12.2015   16:58Агенцiя

16 грудня, відбулися перші засідання президії та постійних комісій обласної ради, на яких затверджено проект порядку денного другого пленарного засідання обласного представницького органу, повідомляє Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської облради.

В роботі президії взяли участь голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, голови постійних комісій та керівники всіх депутатських фракцій.

До участі в засіданні президії також були запрошені розробники окремих проектів рішень, відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради та представники засобів масової інформації.

Відкриваючи зібрання, голова обласної ради Ігор Вдовенко, насамперед, попросив своїх колег погодитися з пропозицією не закривати другу сесію, а лише призупинити перше її пленарне засідання. Це робиться з метою, аби вже на другому засіданні нинішньої сесії встигнути розглянути проект обласного бюджету на 2016 рік. Звичайно ж, якщо до цього Верховна Рада України сама встигне вчасно прийняти Держбюджет на наступний рік. Дана пропозиція Ігоря Вдовенка була схвалена членами президії одноголосно.

Після цього депутати перейшли до безпосереднього формування проекту порядку денного другої сесії обласної ради, до якого в ході обговорень було внесено більше чотирьох десятків питань.

Пленарне засідання народні обранці планують розпочати із заслуховування звіту голови обласної державної адміністрації, тези якого вже оприлюднені на офіційному порталі ОДА. Далі планується затвердити рішення «Про Регламент Чернігівської обласної ради сьомого скликання» та розглянути два бюджетні питання, що вносяться обласною державною адміністрацією: «Про звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2015 року» та «Про внесення змін до рішення обласної ради від 23 січня 2015 року «Про обласний бюджет на 2015 рік».

На сесії також заплановано розглянути проект рішення «Про Програму покращання матеріально-технічного забезпечення військових частин, що дислокуються на території Чернігівської області, військовозобов'язаних, призваних за мобілізацією та добровольців, які беруть участь в антитерористичній операції на 2016 рік». Програма розроблена відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». В її заходах передбачено надання допомоги військовим частинам із забезпечення особового складу речовим майном, спорядженням та технічними засобами, а також послуг з транспортних перевезень військовослужбовців.

Члени президії одностайно схвалили та невідкладно спрямували до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України Звернення щодо збереження спеціального режиму оподаткування для сільгоспвиробників. Таким чином президія вирішила відреагувати на наміри парламентарів схвалити Закон України «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні». На переконання депутатів обласної ради, даний законопроект скасовує спеціальний режим сплати податку на додану вартість для всіх сільськогосподарських виробників. Адже на сьогодні це чи не єдина реально діюча пільга, яку, в умовах гострої конкуренції з іноземним виробником, отримують вітчизняні сільгоспвиробники від нашої держави. Переведення ж агропідприємств із спрощеної системи оподаткування ПДВ на загальну систему, на думку депутатів обласної ради, означатиме для багатьох із підприємств фактичне закриття. Текст Звернення до центральних органів влади також буде обговорено і на сесії обласної ради.

Члени президії погодили та винесли на обговорення проект рішення «Про єдиний день депутата». Цим проектом, відповідно до статті 10 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», пропонується продовжити в поточному скликанні практику проведення в області щомісяця останньої середи - єдиного дня депутата. Також цим рішенням обласна рада рекомендує органам місцевого самоврядування області для узгодження діяльності депутатів всіх рівнів встановити такий же день проведення цього заходу у відповідних радах.

Серед іншого, у ході засідання президії та постійних комісій було також вирішено винести на сесійний розгляд проекти наступних рішень:

- Про План заходів з реалізації у 2015-2017 роках Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року.

- Про внесення змін до рішення обласної ради від 19 червня 2015 року «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області».

- Про регіональну цільову програму ведення містобудівного кадастру Чернігівської області на 2016-2018 роки.

- Про затвердження обласної Програми забезпечення населення Чернігівської області спеціалізованою медичною допомогою на 2016-2020 роки.

- Про обласну Програму оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2016-2020 роки.

- Про затвердження обласної Програми «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки.

- Про внесення змін до Програми оновлення та розвитку Менського зоопарку загальнодержавного значення на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 30 грудня 2010 року.

- Про Програму оновлення та розвитку Менського зоопарку загальнодержавного значення на 2016-2020 роки.

- Про обласну Програму поліпшення кінообслуговування населення Чернігівської області на 2016-2020 роки.

- Про внесення змін до додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2015 рік, затвердженого рішенням обласної ради від 19 червня 2015 року.

- Про внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014 - 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 червня 2014 року.

- Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 грудня 2010 року «Про склад комісії обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих».

- Про членство в місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Чернігівщини».

- Про управління корпоративними правами.

- Про звернення до судів.

- Про доручення голові Чернігівської обласної ради щодо внесення клопотань про нагородження Почесною грамотою, Грамотою Верховної Ради України, щорічною Премією Верховної Ради України педагогічних працівників загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

На пленарному засіданні депутати також планують розглянути депутатські запити, низку рішень щодо кадрових питань та управління і розпорядження об'єктами комунальної власності.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини