Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:56:36

Новий формат дискусії: зустріч голови ОДА з головами комітетів Громадської ради

16.12.2015   07:36Агенцiя

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч провів зустріч з головами комітетів Громадської ради при ОДА.

Зустріч відбулася з ініціативи Громадської ради, оскільки, за словами її голови Вадима Антошина, виникає чимало непорозумінь у взаєминах представників громадськості та службовців облдержадміністрації.

На думку членів Громадської ради, в управліннях та департаментах ОДА мали б більше прислухатися до їх думки, з більшою увагою розглядати пропозиції та звернення. Йшлося, зокрема про кадрові призначення, доступ до публічної інформації, створення в ОДА окремого структурного підрозділу, який би займався питаннями охорони культурної спадщини.

Голова облдержадміністрації, відповідаючи на поставлені запитання, зауважив, що більшість озвучених проблем полягає не у відсутності чи наявності певних структур, а у дотриманні чи порушенні вимог законодавства, сумлінності виконання службових обов’язків посадовцями будь-якого рівня.

— Ми повинні знайти ту тонку межу, яка розділяє розвиток і збереження культурної спадщини. Прагнення зберегти історичне обличчя міста не має заважати його розвиткові та розбудові, — зазначив Валерій Куліч. І ще один дозвільний орган, як, до речі, і проплачені масові протести, може стати зайвою корупційною складовою для будівельного бізнесу. Тому створення ще одного департаменту в ОДА її голова вважає недоцільним.

Своїм пріоритетним завданням на посаді голови облдержадміністрації Валерій Куліч назвав створення в області умов, якнайбільш сприятливих для розвитку економіки. Якщо вона успішно розвиватиметься, стане можливим збільшення зарплати працівникам бюджетної сфери, вирішення низки екологічних питань, реалізація численних соціальних проектів.

Великі надії у розв’язанні проблем області голова ОДА покладає на створення об’єднаних економічно спроможних територіальних громад. Як показує досвід цього року, децентралізація дозволяє органам місцевого самоврядування розпоряджатися значно більшими бюджетними сумами і спрямовувати їх на нагальні проблеми громади. Наприклад, завдяки децентралізації, міський бюджет Чернігова зріс на 112 мільйонів гривень.

У ході зустрічі було обговорено ще цілу низку питань. Зважаючи на змістовність розмови, було вирішено проводити такі зустрічі систематично.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини