Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:18:09

Відбулася перша сесія новообраної обласної ради сьомого скликання

24.11.2015   08:06Агенцiя

Згідно з чинним законодавством, перша сесія обласної ради, яка відкрилася 23 листопада, була скликана обласною територіальною виборчою комісією.

Відкрила пленарне засідання голова комісії Валентина Багрова. Вона поінформувала новообраних депутатів про підсумки виборів до обласного представницького органу, що відбулися 25 жовтня. За її словами, у виборах до обласної ради взяли участь 12 обласних організацій політичних партій, від яких, згідно поданих виборчих списків, обласною виборчою комісією було зареєстровано 601 кандидат в депутати.

Відповідно до Закону про місцеві вибори, розглянувши протоколи районних і міських міст обласного значення територіальних виборчих комісій про підсумки голосування в багатомандатному виборчому окрузі, обласна територіальна виборча комісія встановила результати виборів депутатів обласної ради сьомого скликання.

Загалом, на виборах депутатів обласної ради 25 жовтня поточного року до списків виборців для голосування було включено 847 642 виборців. У голосуванні взяли участь 412 906 виборців або 48,7 відсотка. Результати голосування комісія оприлюднила в Чернігівській обласній газеті «Деснянська правда» за 5 листопада поточного року.

Як поінформувала Валентина Багрова, загальний склад Чернігівської обласної ради становить 64 депутатські мандати. Ця ж кількість новообраних депутатів обласною виборчою комісією зареєстрована:
- від обласної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 12 депутатів із 12 отриманих депутатських мандатів;
- від обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка - 12 депутатів із 12 отриманих депутатських мандатів;
- від обласної організації Політичної партії «Наш край» - 11 депутатів із 11 отриманих депутатських мандатів;
- від обласної партійної організації політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» - 11 депутатів із 11 отриманих депутатських мандатів;
- від обласної партійної організації Аграрної партії України - 9 депутатів із 9 отриманих депутатських мандатів;
- від обласної партійної організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "УКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП" - 5 депутатів із 5 отриманих депутатських мандатів;
- від обласної організації Політичної Партії «Опозиційний блок» - 4 депутатів із 4 отриманих депутатських мандатів.

Таким чином, перша сесія обласної ради сьомого скликання є правомочною.

Валентина Багрова також повідомила, що відповідно до статті 4 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» повноваження депутатів місцевої ради починаються з моменту офіційного оголошення підсумків виборів відповідною територіальною виборчою комісією на першій сесії ради. З цього ж дня завершуються повноваження депутатів ради попереднього скликання.

В роботі сесії взяли участь усі 64 новообрані народні обранці.

Далі роботу першого пленарного засідання ради продовжила тимчасова президія з числа депутатів – представників п'яти партій, які набрали найбільшу кількість голосів на виборах.

Народні обранці затвердити порядок денний першого засідання першої сесії обласної ради сьомого скликання.

До порядку денного вони включити наступні питання:
1. Про обрання голови обласної ради.
2. Про обрання першого заступника голови обласної ради.
3. Про обрання заступника голови обласної ради.

4. Про збереження середньої заробітної плати за депутатом обласної ради шостого скликання Звєрєвим М.В. (Відповідно до статті 33 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».)

Після утворення лічильної комісії для організації проведення таємного голосування і визначення його результатів по виборах голови, першого заступника та заступника голови обласної ради, депутати перейшли до безпосереднього обрання голови обласної ради. У ході нетривалих дискусій у бюлетень для таємного голосування по виборах очільника обласної ради були включені кандидатура Олега Авер'янова – депутата від обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка, та кандидатура Ігоря Вдовенка – депутата від обласної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Обидва претенденти на посаду голови облради виступили перед депутатами та розповіли про своє бачення подальшого розвитку регіону. Потім, власне, і відбулося таємне голосування.

Опісля перерви, під час якої лічильна комісія визначала переможця волевиявлення депутатів, було названо ім'я новообраного голови облради. Ним став депутат від крайової організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Ігор Вдовенко. За нього проголосували 35 депутатів. Дякуючи своїм колегам за висловлену довіру, новообраний голова заявив про готовність співпрацювати в обласному парламенті з усіма демократичними силами задля розвитку краю, зокрема і щодо розподілу кадрової відповідальності за ті чи інші напрямки спільної депутатської діяльності.

Після обрання на посаду, відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», голова обласної ради з числа своїх колег представив колегам кандидатуру для обрання на посаду свого першого заступника – представника від Політичної партії «Наш край» Валентина Мельничука. За підсумками таємного голосування за цю кандидатуру проголосувало 35 із 64 новообраних депутатів.

У ході обговорення питання про обрання заступника голови обласної ради, представниками обласної організації Радикальної партії була висловлена думка щодо доцільності подальшого існування такої посади. Зважаючи на необхідність проведення консультацій з депутатами щодо цього питання та щодо обрання персонального складу постійних комісій і утворення Президії обласної ради, голова обласного представницького органу Ігор Вдовенко оголосив, що засідання першої сесії новообраної ради буде продовжено 27 листопада.

Ще до завершення першого пленарного засідання, очільник обласної самоврядної влади оголосив про створення в раді депутатських фракцій «Радикальної партії» і «Батьківщина» на чолі з Олегом Авер'яновим та Іваном Якубом.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини