Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:27:10

Україна — територія Гідності і Свободи

23.11.2015   07:58Агенцiя

Акція під такою назвою, приурочена до Дня Гідності та Свободи, відбулася у Чернігові увечері 21 листопада. Її організували громадські організації «Самооборона Чернігівщини» та «Сокіл Свободи» за підтримки обласної державної адміністрації.

Лідери громадських організацій Чернігівщини, активісти, які брали участь в Революції Гідності, організатори Євромайдану у Чернігові, учасники антитерористичної операції на сході України та родичі загиблих там героїв у своїх виступах нагадали про причини і мету народних протестів, що завершилися зміною влади в України та вигнанням Віктора Януковича. Вони підтвердили підтримку та незворотність демократичних змін в Україні і нагадали про відповідальність громадян за подальшу долю держави.

«Не треба здаватися. Будь-яка європейська країна свою незалежність, свої демократичні цінності виборювала. Прошу вас не зневірюватися, а боротися за свою віру, за свою свободу у своєму оточенні, у своєму під’їзді, на своєму робочому місці — те, що ви можете». — закликала громадська активістка Наталія Воскресенська.

Для участі у заході на Алеї героїв зібралися громадські активісти, учасники Революції Гідності, бійці АТО, державні службовці та небайдужі громадяни. Долучилися до акції і перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич та заступник голови Сергій Биконя, а також народні депутати України Владислав Атрошенко (обраний нещодавно міським головою Чернігова) і Олександр Кодола.

По завершенню виступів учасники акції поклали квіти до меморіалу Небесної Сотні та стіни пам’яті загиблих в АТО.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини