Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:58:15

Василь Чепурний подав у відставку

16.11.2015   07:29Агенцiя

14 листопада на позачерговій конференції чернігівського обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка, скликаній згідно рішення правління від 8 вересня, багатолітній голова обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка Василь Чепурний заявив про свою відставку. Він очолював обласну «Просвіту» з 15 січня 1989 року.

Перед цим він прозвітував за свою роботу з червня 2013 по листопад 2015 року. У доповіді Василь Чепурний розповів про атаку регіоналів та їх «шісток», метою якої було відібрати приміщення і знищити газету «Сіверщина», частково це вдалося, але юридично газета «Сіверщина» залишилася за «Просвітою», а приміщення так і не вдалося захопити регіоналам.

Голова обласної «Просвіти» Василь Чепурний розповів про інші справи «Просвіти» - галерею «Круті сходи», книгарню «Інтермеццо» (також захоплену), книгарню «Просвіти», журнал «Сіверянський літопис». При цьому Віктор Лазар, якого Василь Чепурний публічно звинуватив у знищенні газети «Сіверщина», був присутній на зібранні.

Після обговорення звіту конференція прийняла відставку Василя Чепурного і з двох кандидатур обрала головою Олександра Шевченка. За нього проголосували 24 делегати конференції, а за конкурента – Олександра Ясенчука лише 5.

Крім чернігівців, у конференції брали участь делегати з Ніжина, Прилук, Новгорода- Сіверського, Куликівки, Козельця, Борзни, Бахмача та Ріпок. Був присутнім заступник голови Всеукраїнського Товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка Микола Нестерчук.

Василя Чепурного обрано почесним головою обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини