Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:48:07

"ОПОРА" вважає Чернігів "конфліктним" у другому турі виборів мера

13.11.2015   14:09Агенцiя

У 14 із 29 міст, де 15 листопада відбудеться повторне голосування на виборах мера, високий рівень потенційної конфліктності під час голосування та підрахунку голосів, зазначають у Громадянській мережі "ОПОРА".

"Хід передвиборної кампанії та регіональний суспільно-політичний контекст свідчить про те, що є потенційна конфліктність у день повторного голосування і процесу підрахунку в 14 із 29 міст", - сказала координатор парламентських виборчих програм "ОПОРИ" Ольга Айвазовська на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Вона наголосила, що йдеться про такі міста, як Дніпропетровськ, Павлоград, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Запоріжжя, Нікополь, Бердянськ, Мелітополь, Краматорськ, Миколаїв, Черкаси, Чернігів, Житомир та Ужгород.

За словами О.Айвазовської, саме в цих містах можливі конфліктні ситуації та є ймовірність силового протистояння та подальшого юридичного оскарження результатів голосування.

Що стосується потенційних викликів у день повторного голосування, то "ОПОРА" відносить до таких підкуп виборців, неналежну роботу виборчих комісій, спроби маніпуляції з підрахунком голосів та силові протистояння між самими кандидатами.

Говорячи про негативні прояви передвиборної кампанії перед повторним днем голосування, в "ОПОРІ" відзначають масове поширення так званої брудної агітації, матеріалів передвиборної агітації без відповідних даних і зловживання повноваженнями з боку кандидатів, які обіймають посади в органах місцевого самоврядування.

Зокрема, за словами О.Айвазовської, нинішні міські голови (вони балотуються в 16 містах, в яких відбудеться повторне голосування), безпосередньо не закликають голосувати за них, але "будь-які позитивні оцінки можуть сприйматися як агітація".

Що стосується Києва, то, за її словами, ця проблема також характерна і для столиці. "Досить складно відрізнити діяльність кандидата від діяльності міського голови", - сказала О.Айвазовська, додавши, що кандидатам необхідно було піти у відпустку для того, щоб проводити повноцінну передвиборну кампанію.

В "ОПОРІ" також зазначають, що фінансування передвиборних кампаній учасників виборів залишається непрозорим.

Крім того, мережа "ОПОРА" закликає президента України та Верховну Раду після встановлення результатів повторного голосування 15 листопада і виборів у Маріуполі та Красноармійську 29 листопада невідкладно забезпечити ротацію членів ЦВК, чим підвищити довіру суспільства до цього органу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини