Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:12:29

Чернігівський окружний адмінсуд зупинив беззаконня з підрахунком голосів, - адвокат

31.10.2015   21:11Агенцiя

Сьогодні, 31 жовтня, Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позови міської організації партії «Наш Край» до Чернігівської міської виборчої комісії.

Зокрема, рішенням суду визнано протиправними та скасовано постанови Чернігівського міськвиборчкому про призначення перерахунку недійсних бюлетенів у Новозаводському та Деснянському районах.

Суд погодився з аргументами позивача, що міська комісія не має права призначати повторний підрахунок голосів по виборчих дільницях. Також судді звернули увагу на порушення термінів подання скарг, що послугували підставою для прийняття рішення про перерахунок голосів. Так, при граничному терміні подання скарги в два дні – тобто 28 жовтня, міськвиборчком прийняв і задовольнив скарги, подані 30 жовтня.

Адвокат Микола Торбєєв, який представляє інтереси команди кандидата на пост міського голови Олександра Соколова, додав, що представники Чернігівського міськвиборчкому так і не змогли пояснити суду, чому вони проігнорували порушення терміну оскарження: «Така лояльність здається щонайменше упередженою».

Відповідно до рішення суду, Новозаводський і Деснянський районні виборчкоми повинні відмовитися від виконання незаконного рішення про перерахунок недійсних бюлетенів.

М.Торбєєв також наголосив, що стосовно членів комісії, які голосували за це незаконне рішення, будуть підготовлені документи з вимогою звільнити їх із займаних посад.

Нагадаємо, в Чернігові окремі політичні сили, підконтрольні олігархам, пішли на безпрецедентне порушення виборчого законодавства, щоб зірвати вибори. Зокрема, Чернігівська міська виборча комісія перевищила свої повноваження, прийнявши незаконне рішення про повторний перерахунок бюлетенів, які були визнані недійсними на дільницях Новозаводського та Деснянського районах міста. Більше того, незаконний перерахунок голосів вирішили проводити вночі, щоб кандидати, журналісти, довірені й уповноважені особи, міжнародні спостерігачі не могли бути попереджені про це і бути присутніми на перерахунку.

У Чернігівській організації партії «Наш край» заявили, що представники олігархів намагаються зробити з Чернігова полігон із відпрацювання чорних технологій зі зриву виборів. Такі методи вже відпрацьовувалися на парламентських виборах у 2012 році.

Окрім спроб зірвати вибори, опоненти готують масштабні провокації в Чернігові. Так, у Києві замовлено великий наклад дублікатів «Соціальної картки чернігівця» з метою дискредитації проекту.

Можливо, в картках будуть вказані недійсні номери телефонів та інша недостовірна інформація. Мета – дезінформувати чернігівців, зірвати реалізацію соціального проекту й очорнити чинну владу, що є ініціатором зазначеної програми. Деякі політичні сили готові йти на будь-які провокації з єдиною метою – не допустити чесних виборів у Чернігові, наголосили партійці.

PR

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.