Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:27:27

15 листопада. Простий вибір – шанс на розвиток чи безнадія?

30.10.2015   11:13Агенцiя

Другий тур виборів міського голови Чернігова до мінімуму спростив вибір: Соколов чи Атрошенко?

Жодна людина однозначно не зможе сказати наперед, яким мером буде Атрошенко. Але тисячі чернігівців дуже чітко знають, як керуватиме містом Соколов. Відповідь проста - точно так, як і попередні 13 років.

Якщо в Чернігові немає земельних аукціонів та прозорих процедур встановлення тарифів, то вже і не буде. Якщо влада не звітувала перед виборцями, не проподила громадські слухання та зневажала громадян, то змін чекати не варто. Як існували побори в школах та садочках, так і … Список можна продовжувати до безкінечності.

Атрошенко - це шанс на зміни. Соколов - безнадія.

В першому турі за них проголосувало майже 60% із тих 96 тисяч, що прийшли на вибори. Як розподіляться голоси в другому турі - залежить і від партій та їх керівників, які отримали голоси чернігівців. Від позиції цих партій перед 15 листопада залежить і щиристь їх намірів щось міняти в місті.

«Демальянс», що боровся за нормальні тарифи на транспорті, має шанси із Соколовим вирішити якісь проблеми міста зі своїми трьома депутатами у міськраді? Очевидно, що ні. Якщо виберуть Соколова – будуть робити демарші, заяви, протести, але  результату для містян не буде. Якщо ж виберуть Атрошенка – прихильники «Демальянсу» мають шанс реалізувати свої пропозиції і вимоги. До речі, Атрошенко на самому початку виборів запропонував Ігорю Андрійченку об’єднати зусилля.

«Самопоміч», кандидат якої на міського голову Володимир Зуб приїхав зі Львова пропонувати альтернативу розвитку Чернігова, чи має шанс на якісь зміни при Соколові? Безперечно, ні. Скільки б Анна Романова не писала постів у Фейсбуці  проти Соколова – йому то буде, як гусю вода. В.Зубу Атрошенко також ще на початку передвиборчої кампанії пропонував квартиру в Чернігові  і спільну роботу по вирішенню проблем медицини міста.

Прихильники «Батьківщини», якщо дійсно хочуть змін, то також не можуть голосувати за Соколова. Певно, рядові члени «Батьківщини» не забули як переляканий Соколов зразу після втечі Януковича обіцяв піти з посади міського голови через два тижні. Час йому виконати хоч одну свою обіцянку, хай навіть і з запізненням! З Атрошенком можна домовлятися публічно, з Соколовим – ні, адже він вголос назвав євромайданівців шизофрениками і не змінив своєї думки зараз.

Радикальна партія Ляшка, яка обіцяє на вилах виносити  корупціонерів і хабарників, чи зможе терпіти Соколова і далі?

Прихильники «УКРОПу», «Громадянської позиції» Гриценка, Руху та інших патріотичних партій уже забули як Соколов у час війни вітав мерію Пскова? Мабуть, щоб прислали ще раз псковську дивізію проти наших хлопців у донецькі степи? Забули, як Соколов гальмував перейменування вулиць, знесення пам’ятників катам  на Алеї героїв? Забули, що це Соколов руками свого юриста Вовка розганяв євро майдан у Чернігові? Якщо бути відповідальними людьми – треба задавати питання Атрошенку по його голосуванню 16 січня (він це вже десятки разів пояснював, як свою помилку і провокацію оточення тодішнього гаранта), але голосувати не за Соколова ж!

Тож вибір простий: продовження розкрадання міста чи перспектива його розвитку? Соколов чи Атрошенко?  

Понад 65% виборців, які в першому турі не голосували за Соколова, а отже, хочуть зміни мера Чернігова
 

PR

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини