Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:19:35

Вибори проходять і у п’яти об’єднаних громадах Чернігівщини

25.10.2015   18:57Агенцiя

Наша знімальна група побувала у центрі однієї з них – Кіптях Козелецького району і дізналася, чи раді мешканці таким змінам.

Також ми відвідали Чернігівський район, де об’єднання громад ще попереду.

У селі Іванівка Чернігівського району 1302 виборці. Люди голосують активно: зранку, каже голова дільничної виборчої комісії, навіть стояли черги. Світлана Пушкар, голова ДВК № 740829: «Відкрилися вчасно, все було добре, спостерігачів зареєстрували, все по закону».

Голосування за новою виборчою системою викликає у людей, особливо літніх, деякі труднощі, розповідають на дільниці. Не всім зрозумілі зміни у бюлетені, та ще надруковані назви партій та прізвища кандидатів дрібним шрифтом. Світлана Пушкар: «Люди приходять, беруть бюлетень, тяжко їм розібратися, та нічого, помаленьку стоять, читають, голосують».

Дехто з виборців зізнається, що дійсно довго розбирався, як голосувати, а дехто відверто дивується, що ж там може бути складного.

У Кіптях Козелецького району дільниця також відкрилася вчасно. Виборців тут 439. Проблем під час голосування нема, запевняє нас голова комісії. Кіпті – центр об’єднаної громади, до якої входить шість сіл. Ірина Погоняйло, голова ДВК № 740260: «Люди йдуть активно, бо вірять, що в нас буде краще життя, обираємо голову територіальної громади, сподіваємося, що від нього буде залежать життя нашої громади, тому ніяких затримок».

Перед тим, як села об’єдналися, з їхніми жителями проводили зустрічі, роз’яснювали, що й до чого. Люди, з якими ми спілкувалися на виході з виборчої дільниці, позитивно ставляться до такої реформи. Із новою виборчою системою, кажуть, також ніяких проблем.



Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини