Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:04:24

Організатори фестивалю "Чернігів – THE BEST" закликають міську владу та Олександра Соколова не вбивати дитячу творчість. ВІДЕО

21.10.2015   17:37Агенцiя

21 жовтня у прес-центрі «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» відбувся брифінг організаторів фестивалю «Чернігів – THE BEST», під час якого вони закликали міську владу надати Красну площу для проведення фінального концерту, як це було про анонсовано ще у квітні 2015 року.

  • лист БФ від 8 та 15 квітня 2015 року

Куратор проекту Ірина Должикова заявила: «Фестиваль намагаються зірвати вже вдруге. У проекті задіяно більше тисячі учасників, всі вони готували нові виступи, сценічні костюми, пройшли всі етапи підготовки. Інформація про цьогорічний фестиваль та його розклад міській раді була надіслана ще у квітні 2015 року, де було детально прописано всі дати проведення кастингів, півфіналів та фінального концерту». 

Але за кілька днів до проведення півфіналу міська влада запропонувала організаторам провести концерт «у іншому місці», а не на Красній площі. Тоді учасники парадом пройшли до Міського парку культури та відпочинку і там організували свято. «Ми були змушені змінити місце проведення», - наголошує Ірина Должикова.

Ситуація з фіналом конкурсу аналогічна, тільки цього разу ніхто організаторів фестивалю «Чернігів – THE BEST» не попереджав, а просто міська рада віддала Красну площу кандидату на посаду міського голови з Харкова, який почав встановлювати сцену 21 жовтня з 5-ої ранку . Цікаво, що це саме той кандидат, основною метою кампанії якого є лише тотальна критика головного конкурента міського голови Олександра Соколова народного депутата Владислава Атрошенка.

 «Невже політичні амбіції та виборчі інтереси важливі за дитячі посмішки та таланти?» - запитує куратор проекту «Чернігів – THE BEST».

Керівник БФ «Поліський оберіг» Роман Старіков такі дії влади розцінює як умисні і вважає, що міський голова особисто намагається зірвати фінал фестивалю «Чернігів – THE BEST». «Міська рада, надаючи дозвіл кандидату в мери, не врахувала або умисно забула про фінальний концерт фестивалю «Чернігів – THE BEST», - наголосив він.

Також Р. Старіков процитував начальника УМВС в Чернігівській області, який на своїй сторінці у Фейсбук зазначив: «23-го на площади планировался концерт одной политической силы, но второй политический деятель тоже умудрился подать заявку на установку сцены в этот же день на том же месте. Адекватной и честной назвать эту ситуацию невозможно. Сил и средств у нас достаточно, чтоб обеспечить общественный порядок, но мы не хотим, чтоб мирные жители были вовлечены в возможные провокации (информация о найме "титушек" есть), а милиция стояла стеной между ними. Пострадать в первую очередь могут простые черниговцы».

Голова журі конкурсу, заслужена артистка України Марина Гончаренко зазначила, що цей проект покликаний розвивати творчі здібності і таланти чернігівців. «Працюючи з дітьми, розумієш, яка це тендітна та емоційна категорія, - говорить артистка.  – Ви б бачили, як учасники готуються до фінального концерту, з якою наполегливістю та завзяттям».
На думку Марини Гончаренко такі дії влади по відношенню до дітей «є нечемними  і вийшло якось не по-людські». Вона переконана, коли політика включає механізми, що руйнують творчість – це злочин. «Фестиваль «Чернігів – THE BEST» - проект аполітичний. Я вважаю, владцям треба включити мозок і дати можливість дітям виступити», - наголосила артистка.

Євген Агафошин керівник шоу-балету «Ярмарка»,  який є одним з фіналістів конкурсу, вважає, що Чернігів – одне з міст, де не часто творчі колективи мають змогу виступати на великій сцені, з якісним звуком та поруч із відомими виконавцями та колективами. Творчий фестиваль «Чернігів – THE BEST» вже кілька років надає таку можливість і знаходить справжні таланти. Участь у такому конкурсі є престижною і цінується серед колективів. «Не треба різати дитячу мрію!», - наголосив Євген Агафошин.

Начальник  відділу зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради Микола Кравченко, присутній на заході, висловив власну думку стосовно перебігу подій і надав копії документів про дозволи проводити агітацію на Красній площі кандидату на посаду міського голови С.Куценко.

Прес-центр «Місцеві вибори – 2015. Чернігівщина»

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини