Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:02:53

Створено загін з громадян, орієнтований на роботу з охорони державного кордону

21.10.2015   16:59Агенцiя

20 жовтня в місті Чернігові відбулась прес-конференція, на якій була презентована створена в Чернігівській області цивільна громадська правоохоронна структура – громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Сєвєр».

У ході прес-конференції висвітлені питання щодо реєстрації громадського формування, поставлених цілей і завдань, плану розвитку Формування за напрямами діяльності, надані відповіді на поставлені присутніми представниками ЗМІ питання.

У прес-конференції взяли участь Горний Юрій Борисович, начальник Штабу громадського формування, Акулич Микола Сергійович, командир підрозділу аеророзвідки «Сєвєр», Рокитський Євген Леонідович, член Громадської ради при Адміністрації Державної прикордонної служби України, Алексеєва Світлана Михайлівна, голова Правління Фонду підтримки безпеки Сіверщини, підполковник Тимощук Сергій Дмитрович, заступник начальника штабу – начальник відділу прикордонної служби Чернігівського прикордонного загону Північного управління Державної прикордонної служби України, майор міліції Сушня Олександр Олександрович, старший інспектор з особливих доручень відділу дільничних інспекторів міліції Управління громадської безпеки УМВС України в Чернігівській області.

Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Сєвєр» створене за ініціативи патріотично налаштованих соціально активних громадян з числа бійців добровольчого батальйону «Сєвєр», волонтерів та громадських активістів, зареєстроване 20 липня 2015 року рішенням №175 міськвиконкому Чернігівської міської ради і здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України, Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" від 22 червня 2000 року №1835-ІІІ, інших законодавчих та нормативно-правових актів України, рішень місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування з питань охорони громадського порядку і державного кордону, боротьби із злочинністю і адмінправопорушеннями.

Основною метою створення громадського формування є консолідація на законних підставах, патріотів задля укріплення обороноздатності на північних кордонах України, внесення посильного вкладу у забезпечення законності і порядку на території Чернігівської області – регіоні, правопорядок і згуртованість громадян якого прямо впливає на обороноздатність всієї України.

Така форма об’єднання як громадське формування дозволяє громадянам України, на законних підставах, спільно надавати допомогу у несенні служби військовослужбовцям Державної прикордонної служби України, правоохоронним підрозділам регіону виконуючи спільно поставлені завдання і при цьому, так би мовити «не одягаючи погони», не покидаючи на довгий час родини, в принципі, розпоряджаючись своїм часом, постійно підвищуючи свою майстерність і безпеку шляхом спільного вишкілу.

Громадське формування «Сєвєр» планує розвивати внутрішню структуру, яка відповідає, у загальному плані, назві та буде складатися з підрозділів, які надають допомогу прикордонникам, міліції та здійснюють аеромоніторинг з наступним аналізом отриманої інформації. 

Громадське формування ставить перед собою наступні цілі:
1. Створення загону із громадян, орієнтованого на роботу з охорони державного кордону. На даний час вже ведеться робота у цьому напрямку силами тих, хто заснував формування.
2. Відкриття громадської приймальної громадського формування «Сєвєр» для організації роботи з населенням. Мета приймальної - сприяння правоохоронним органам у профілактиці правопорушень, виявленні фактів корупції, надання мешканцям міста Чернігова юридичної допомоги.
3. Надання допомоги з адаптації громадянам, які повернулися до мирного життя із зони проведення антитерористичної операції,
4. Залучення до виконання поставлених завдань тих громадян, які патріотично налаштовані, прагнуть бути корисними країні, але з тих чи інших питань не можуть брати участь у бойових діях в зоні проведення АТО.
5. Створення умов для належної підготовки членів Формування за напрямами діяльності (пілотів і штурманів БЛА, аналітиків, майстрів з технічного обслуговування безпілотників та транспортних засобів, тощо).
6. Консолідація здравомислячих людей з числа жителів міста та області шляхом залучення до роботи у громадському формуванні представників інших громадських організацій, бізнесових кіл.

Громадське формування це неприбуткова структура, яка не має права займатися бізнесом. Формування пропонує бізнесовим колам регіону взяти активну участь у наданні допомоги громадському формуванні оскільки бізнес буде безпечним тоді, коли у країні будуть створені безпечні умови, громадяни будуть почувати себе захищеним, не буде соціальних потрясінь. Вкладання коштів у безпеку – це вкладання коштів у розвиток бізнесу.

Діяльність громадського формування «Сєвєр» на даний час більш орієнтована на співпрацю з підрозділами прикордонної служби, де використовується набутий бойовий досвід під час несення служби в зоні проведення антитерористичної операції. У співпраці з формуванням зацікавлений Чернігівський прикордонний загін ПУ ДПС України, для якого використання літальних апаратів надає можливість здійснити огляд важкодоступних ділянок кордону і Громадська рада при адміністрації Державної прикордонної служби України, яка вже зараз надає суттєву підтримку у питаннях придбання необхідного обладнання та автотранспорту.

Громадське формування «Сєвєр» запрошує до співпраці усіх небайдужих громадян регіону і відкрите для діалогу.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини