Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:58:17

Процедуру оформлення субсидій спрощено

06.10.2015   14:52Агенцiя

5 жовтня, на брифінгу в облдержадміністрації говорили про спрощений порядок оформлення субсидій для населення.

Це стало можливим після прийняття Урядом 23 вересня цього року змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого побутового палива.

За словами директора Департаменту соціального захисту населення Олега Русіна, мета цих змін в законодавстві – зменшення цінового удару для населення у зв’язку із здорожчанням послуг на житлово-комунальні послуги. Він зазначив, що органи соціального захисту населення побудували свій робочий час таким чином, щоб встигати оперативно опрацьовувати всі справи на оформлення субсидій. Також він зауважив про покращення матеріально-технічної бази органів соціального захисту, що значно пришвидшило процедуру обробки документації.

Станом на 2 жовтня цього року вже призначено субсидію майже 119 тисячам сімей (понад 75 тисяч сімей звернулися вперше, решті сімей субсидію перераховано автоматично).

Директор Департаменту наголосив, що в інтересах самих громадян своєчасно оформити субсидію, особливо з наближенням опалювального періоду. Таким чином скористатись пільгами, запропонованими Урядом.

Він зазначив основні спрощення в оформленні субсидій.

Зокрема, скасовано необхідність обов’язкового оформлення особових рахунків на сплату житлово-комунальних послуг на особу, що звертається по субсидію.

Орендарям житла субсидія призначатиметься без необхідності відкриття на них особових рахунків – лише на підставі договору оренди.

Визначено вичерпний перелік документів, які враховуються комісією при ухваленні рішення про призначення субсидій, з урахуванням лише осіб, що фактично проживають у помешканні. Тобто, віднині не враховуються особи, які зареєстровані, але фактично не проживають.

Надано можливість призначати субсидію сім’ям, що мешкають окремо у житловому будинку, розділеному на дві половини.

Надано змогу при призначенні субсидій дитячим будинкам сімейного типу і прийомним сім’ям враховувати кількість дітей, які фактично проживають, але не зареєстровані.

У разі розбіжності в даних про склад зареєстрованих осіб і про кількість осіб, яким нараховується плата за послуги, для розрахунку субсидії використовуються дані про склад зареєстрованих.

Приведено у відповідність до законів перелік доходів, які не враховуються для призначення субсидії:
- доходи учасників АТО;
- доходи від роботи у виборчій комісії.

Якщо субсидія призначена рішенням комісії, то на наступний термін субсидія призначається на підставі того ж рішення, якщо у сім’ї не відбулося змін.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.