Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:36:14

"Чернігову потрібні управлінці, а не політики", - Василь Куліда

05.10.2015   07:06Агенцiя

Останнім часом в Україні виникло чимало нових політичних партій. Простій людині складно розібратися в цьому передвиборному «хіт-параді», а деякі політики щосили цим користуються: піаряться, заробляють, роздають красиві, але порожні обіцянки... У всьому цьому різноманітті лозунгів головне – не піддаватися емоціям, на які так професійно тиснуть популісти.

«Батьківщина», «Солідарність», «Укроп», «Самопоміч», «Свобода»... За кого голосувати? Експерти виділяють партію «Наш край», керуючись базовими принципами цієї політичної сили: «Наш край» проти олігархів при владі, популізму та емоційного шантажу задля політичних дивідендів. Об'єднує партійців ідея сильних громад, без чого неможлива і сильна Україна.

Ми вирішили поговорити з депутатом обласної ради Василем Кулідою, який ввійшов до створеної в Чернігівській обласній раді депутатської групи «Наш край».

- Чому саме «Наш край»? Партій багато і всі вони декларують благі цілі...

Ви точно зазначили: «декларують». Але це не означає «роблять». Багато політичних сил пропонували мені поповнити їх лави, однак найближчою для мене виявився саме «Наш край». Країна починається з рідного краю. У мене серце болить за Чернігівщину! Я все життя живу і працюю тут. І не можу допустити, щоб популісти з благопристойними обличчями і в дорогих костюмах використали нашу громаду заради особистого збагачення. Не треба обіцянок зробити «все по-новому». Ламати – не будувати. Не треба гучних гасел. Покажи справою, що ти можеш зробити для своєї громади.


ПРО ПОЛІТИКУ

Кажуть, політика – це вміння виправдати підлість. І для мене принципово важливо, що в «Нашому краї» немає політиків, є люди справи. До депутатської групи «Наш край» увійшли господарники, виробничники. Ті, хто створює робочі місця з гідною зарплатою, сплачує податки на розвиток Чернігівщини. Моїм однопартійцям, на відміну від кандидатів-олігархів, важливий не прибуток будь-якою ціною, не заробіток тут і зараз.

Один із наочних прикладів – депутат обласної ради Надія Миклухо-Маклай, яка входить до нашої групи. Вона той самий антиолігарх, господарник і люди для неї – на першому місці. В очолюваному нею господарстві тракторист або доярка отримують більше, ніж банківський працівник! Для неї неприпустимо тримати людей на «голодному пайку».
Ще один приклад – депутат групи «Наш край» Людмила Андрієвська. Підприємство, яке вона очолює, лідирує у виробництві молока. Працювати в аграрному секторі завжди було непросто. Це не «купи – продай». Для неї справою честі є розвиток рідного краю з таким потужним сільськогосподарським потенціалом. Наші працьовиті люди мають право на гідну зарплату.


ПРО КАНДИДАТІВ-ОЛІГАРХІВ

Кандидати-олігархи отримують мільйонні доходи, а люди, які працюють на них і заробляють їм ці мільйони, у той самий час отримують мінімальну зарплату! Де тут справедливість?! Як можна не платити своїм працівникам, які зробили з тебе олігарха? Як можна їздити в дорогих авто і мати цілком респектабельний вигляд, якщо ті, хто працює на тебе, не знають, як звести кінці з кінцями?


ПРО ШОКОВУ ТЕРАПІЮ ДЛЯ ОЛІГАРХАТУ

- Є думка, що результати цих виборів у багатьох регіонах країни можуть стати шоком для парламентських партій-важкоатлетів і, тим паче, для представників олігархату. Як складається ситуація в Чернігові?

Люди втомилися від політичних інтриг і столичних політиків. Жителі Чернігова, як і всі українці, не бажають чути про ефемерні реформи. Результати повинні бути очевидні. Це – вуличне освітлення, відремонтовані дороги, модернізація житлово-комунального господарства, новий транспорт. Адже від цього залежать комфорт, безпека і достаток рідного краю, а отже, і кожної родини.

Сьогодні людям потрібна робота, нормальні зарплати, гідна медицина, якісна освіта для дітей ... Тому в Чернігові виник запит на людей справи – господарників та управлінців, які працюють разом зі своєю громадою, таких як Олександр Соколов. Жителі цього обласного центру тричі доручали йому керівництво містом, і всі ці роки він працював разом зі своєю громадою.
Після обрання Соколова були погашені всі борги перед працівниками бюджетної сфери. А раніше люди по півроку зарплати не бачили! На сьогодні боргів немає, крім того, виплачуються надбавки на місцевому рівні. Цього немає навіть у Києві. У 2002 році Чернігів отримав гаряче водопостачання. А я пам'ятаю, як Соколову казали, що це неможливо. Наш історичний центр буквально відновлений із руїн. Незабаром реконструкція повністю завершиться. Вже сьогодні – це не тільки наша перлина, а й гордість всієї України.

- Як минає передвиборна кампанія?

Це ж не президентські і не парламентські вибори, як думають деякі кандидати на посаду мера, які мають досвід роботи в Раді. Не треба розмовляти з людьми гаслами, від цього життя не покращиться. Удавати розумників значно простіше, ніж працювати. Ці люди з величезним бізнесом за спиною сьогодні знову намагаються зайняти ключові посади в державі. Кримінальне минуле і постійна зміна політичної орієнтації в деяких наших опонентів... Крісло мера для них не більше, ніж джерело збагачення. Олігарх в усьому вбачає тільки прибуток. Це його суть. Таке поняття, як «соціальний захист людей», не їхній формат. Вони оперують іншими поняттями – «віджим», «розпил», «прихватизація». Навіть на нашу ТЕЦ вже оком накинули!

Соколов за роки своєї роботи неодноразово боровся за те, щоб відстояти наші ключові об'єкти – ТЕЦ, водоканал. І відстояв. Сьогодні це власність громади, а не олігархів. Інакше тарифи у нас були б непідйомні!


ПРО БРУДНІ ВИБОРЧІ ТЕХНОЛОГІЇ

Деякі наші опоненти розуміють, що чесно на виборах вони не переможуть. Тому в Чернігові застосовуються брудні технології. Є хороший вислів: «Противник, який найсильніше бореться проти тебе, найбільше переконаний у твоїй правоті». Навіщо заляпувати фарбою білборди своїх опонентів? Навіщо псувати наше місто? Доведи справами, а не такими методами. Нам відомо, що стосовно нинішнього мера готуються провокації. Олігархи намагаються навісити на нього свої ж ярлики, приписуючи неіснуючі будинки та багато іншого. І все заради того, щоб вичавити з нашого міста все! Олігархи при владі – це шлях Росії, але не Чернігова.

У нас є зовнішній ворог, і ми знаємо його в обличчя. Але є ще й внутрішній ворог – в костюмі і в краватці, з красивими обіцянками та нездійсненними прожектами... Сьогодні популізм заради дерибану рідної землі – вдвічі смертний гріх. На те, щоб очорнити Соколова, витрачаються величезні кошти, краще б громаді своїй допомогли, сім'ям бійців АТО.


PR

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини