Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:44:38

Чернігівців в День міста закликали обрати «прозору» раду

21.09.2015   08:55

«Чи прозоро працює Чернігівська міська рада?» - саме це питання ставили члени коаліції «Прозорі ради» чернігівцям, роздаючи листівки з інформацію про законодавчий обов’язок місцевої влади бути відкритою та право громадян на отримання інформації про діяльність влади.

Спілкування з містянами відбувалося неділю, 20 вересня, коли відбувалося святкування Дня міста.  Тому на центральних вулицях Чернігова можна було зустріти не лише звичайних громадян, а й місцевих чиновників та  депутатів.   Крім того,  місцева виборча кампанія активно розгортаючись в Чернігові, вивела на вулиці чисельних представників різних політичних сил, які агітували за свої політичні проекти.

Прикро, але більшість звичайних мешканців, навіть політичних агітаторів мають дуже примарне уявлення про те,які механізми дозволяють жителям Чернігова дізнаватися про роботу ради, мера міста та депутатів.

Місцеві ж чиновники, політики та діючі депутати в цілому погоджувалися з думкою про необхідність підвищувати прозорість діяльності органу  місцевого самоврядування, обіцяли дослухатися до думки громадських активістів.

Якраз напередодні місцевих виборів є важливим донести як до виборців так і до місцевих політиків думку про необхідність максимально прозорою зробити діяльність чернігівської ради, іі нових майбутніх депутатів та мера. Саме тому члени коаліції «Прозорі  ради» проводять роз’яснювальну  роботу в цьому напрямі серед керівників політичних партій, активістів та звичайних громадян в найбільших містах Чернігівської області.
 
Як повідомлялося раніше, вісім органів місцевого самоврядування Чернігівської області отримали рекомендації від експертів всеукраїнської коаліції «Прозорі ради» щодо  приведення у відповідність нормативно-правових актів (зокрема, регламентів місцевих рад, виконавчих комітетів, статутів територіальних громад тощо). Рекомендації стосувалися таких аспектів діяльності міських рад як оприлюднення нормативних документів, порядок звітування чиновників про свою роботу, відображення в документах принципів державних політик, зокрема, гендерної.

До теми:  Ніжинці дізналися наскільки «прозорою» може бути міська влада

Довідково: у квітні 2015 року стартував проект «Здійснення адвокасі кампанії з імплементації нового антикорупційного законодавства органами місцевого самоврядування», який охопив Вінницьку, Запорізьку, Одеську, Чернігівську та Івано-Франківську області.

Мета проекту полягає у підвищенні прозорості та підзвітності органів місцевого самоврядування у 5 регіонах України, що призведе до зменшення корупційних ризиків в їх роботі та забезпечить реалізацію права громадян на контроль влади. Для досягнення мети проекту було створено коаліцію «Прозорі ради», до якої увійшли представники регіональних громадських організацій. Коаліція є відкритою для вступу не лише для громадських активістів, але й усіх зацікавлених сторін.

Дослідження охопило 40 органів місцевої влади, серед яких 8 в Чернігівській   області. (Чернігівська обласна рада, Чернігівська міська рада, Ніжинська міська рада, Прилуцька міська рада, Новгород-Сіверська міська рада, Носовська міська рада, Менська міська рада, Городнянська міська рада) . В Чернігівській області представниками  коаліції є Сергій Старченко та Павло Пущенко.

Чернігівська обласна ГО ЦПСА

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини