Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:29:02

Перевірити себе у списках виборців можна буде до 19 жовтня включно

17.09.2015   15:27Агенцiя

16 вересня у прес-центрі «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» відбулося експертне обговорення «Перші 10 днів виборчої кампанії: чернігівські реалії».

Хто і як голосуватиме на місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня, розповів начальник відділу адміністрування реєстру виборців Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Білоокий.  

 

Він зазначив, що 25 жовтня обиратимуться депутати до місцевих рад різних рівнів, а також міські, сільські та селищні голови. Крім того в Чернігівській області , вперше відбудуться вибори у п’яти об’єднаних територіальних громадах. Відповідно до закону внутрішньопереміщені особи не зможуть голосувати на місцевих виборах. А разом з ними військовослужбовці, які перебувають на строковій службі, громадяни, які перебувають за кордоном, ув’язненні та особи, яких суд визнав не дієздатними.

«Згідно із законом України про місцеві вибори не застосовується стаття, яка дозволяє тимчасово змінювати місце голосування. Саме під цю категорію підпадають переселенці і тому вони не мають права голосу», - наголосив начальник відділу державного реєстру виборців.

За словами Валерія Білоокого списки виборців з кожним роком стають все більш досконалими. Наприклад, під час перевиборів у 205 окрузі було лише 90 звернень з проханням включити до списків виборців.

Персональні запрошення на вибори будуть розноситися з 12 жовтня.

«Якщо напередодні вам принесли запрошення на голосування – це свідчить про те, що ви є у списку виборців. Перевірити себе у списках можна буде до 19 жовтня включно», - розповів Валерій Білоокий. А для цього необхідно звернутися до відділів ведення державного реєстру виборців, яких в області працює 27.

Станом на 1 вересня цього року на Чернігівщині зареєстровано 852,3 тисячі виборців. У порівнянні з попередніми місцевими виборами у 2010 році, де було налічено 888 тисяч виборців, кількість людей з правом голосу зменшилася. Основна причина таких зменшень є смертність населення.

Альона Шепіда

 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини