Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:32:41

Перевірити себе у списках виборців можна буде до 19 жовтня включно

17.09.2015   15:27Агенцiя

16 вересня у прес-центрі «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» відбулося експертне обговорення «Перші 10 днів виборчої кампанії: чернігівські реалії».

Хто і як голосуватиме на місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня, розповів начальник відділу адміністрування реєстру виборців Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Білоокий.  

 

Він зазначив, що 25 жовтня обиратимуться депутати до місцевих рад різних рівнів, а також міські, сільські та селищні голови. Крім того в Чернігівській області , вперше відбудуться вибори у п’яти об’єднаних територіальних громадах. Відповідно до закону внутрішньопереміщені особи не зможуть голосувати на місцевих виборах. А разом з ними військовослужбовці, які перебувають на строковій службі, громадяни, які перебувають за кордоном, ув’язненні та особи, яких суд визнав не дієздатними.

«Згідно із законом України про місцеві вибори не застосовується стаття, яка дозволяє тимчасово змінювати місце голосування. Саме під цю категорію підпадають переселенці і тому вони не мають права голосу», - наголосив начальник відділу державного реєстру виборців.

За словами Валерія Білоокого списки виборців з кожним роком стають все більш досконалими. Наприклад, під час перевиборів у 205 окрузі було лише 90 звернень з проханням включити до списків виборців.

Персональні запрошення на вибори будуть розноситися з 12 жовтня.

«Якщо напередодні вам принесли запрошення на голосування – це свідчить про те, що ви є у списку виборців. Перевірити себе у списках можна буде до 19 жовтня включно», - розповів Валерій Білоокий. А для цього необхідно звернутися до відділів ведення державного реєстру виборців, яких в області працює 27.

Станом на 1 вересня цього року на Чернігівщині зареєстровано 852,3 тисячі виборців. У порівнянні з попередніми місцевими виборами у 2010 році, де було налічено 888 тисяч виборців, кількість людей з правом голосу зменшилася. Основна причина таких зменшень є смертність населення.

Альона Шепіда

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини