Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:33:57

Зелена зона відпочинку буде й у Масанах

17.09.2015   12:40Агенцiя

Ще одну зону відпочинку чернігівські укропівці незабаром зроблять у Масанах. Минулого тижня ініціативна група «Я – живу на Масанах!» та представники партії «УКРОП» зробили перший крок до благоустрою мікрорайону.

Спільними зусиллями проведено прибирання у сосновому лісі, де вдень прогулюються мами з дітьми, бавляться діти, проводить час молодь.

Долучитися до цієї справи виявили бажання і тамтешні жителі. Вони підтримали ініціативу УКРОПу щодо благоустрою зелених зон і прийшли, щоб разом із командою УКРОПу прибрати територію.

Чесно кажучи, цей чудовий лісочок був схожий на стихійне звалище. Куди не кинь оком валялися шприці, пляшки з-під спиртного, залишки їжі, різні обгортки, інтимні речі тощо. І все це неподобство якось не дуже вписувалося в навколишню природу.

«Зібралося близько 25 чоловік. Ми очікували, що прийде більше, але все одно засукавши рукава активно взялися за роботу, — розповідає ініціатор прибирання Ядвіга Щеголева. — Зібрали понад 60 мішків сміття. Довелось замовляти вантажівку, щоб все це вивезти».

Ядвіга запевнила, що прибирання — лише перший крок благоустрою території. Мріє облаштувати у цьому сосновому лісі невеличкий оазис відпочинку. «У нас на Масанах немає жодного місця для прогулянок. Тут можна встановити кілька лавочок, посипати доріжки, поставити урни для сміття. Але спершу ми спитаємо думку мешканців мікрорайону», — поділилася активістка УКРОПу. 

Відтак, ініціативна група вивчатиме побажання та пропозиції жителів мікрорайону Масани щодо облаштування території для відпочинку.

Думка мешканців Масанів

Катерина:

— Мрію, щоб тут був парк, щоб стало чисто та охайно і можна було вийти з дітками погуляти на свіжому повітрі. Це наш район, ми туж живемо.

Така ініціатива УКРОПу дуже значима для всіх жителів Масанів.

Усі чекають, що хтось прийде і зробить, а вони не стали цього робити, а самі почали наводити порядок і нас запросили долучитися.

 

 

Інна:

— Я від щирого серця вітаю таку ініціативу укропівців. Прийшли молоді, енергійні, небайдужі та ініціативні люди, щоб прибрати тут і зробити життя чистішим.

Усі ж прибирають у власних квартирах і слідкують за чистотою, але не всі думають про навколишнє середовище, викидають сміття прямо отут, посеред сосен і ялинок. Про яку екологію після цього можна говорити? Я прийшла сюди, бо мені не байдуже місце, де живу.


 

Анна:

— Підтримую ініціативу на всі 100%. Гарна команда УКРОПу, чудові люди з прекрасними ідеями, щирі. Ми зараз прибрали, але треба, щоб надалі всі дбали про чистоту, а наші комунальні служби сюди хоч інколи заглядали. Добре було б поставити тут лавочки й корзини для сміття, але все від людей залежить. Було б добре, аби цю ініціативу підтримала влада та інші активісти, які виступають за збереження зелених зон. УКРОП показав гарний приклад, як не балачками, а реальними справами турбуватися про людей.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини