Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:14:36

Ігор Андрійченко: головне не результат, а олімпійський принцип?

17.09.2015   10:32Агенцiя

Для тих, хто не пам'ятає, олімпійський принцип: головне не результат, а участь. Напевно, для звичайної, налаштованої на міцне здоров'я людини, це так. Але не для політика.

У мерський гонці, де основні гравці і за рейтингами, і за ресурсами вже визначилися, перемога не світить. І щоб не говорило оточення політика, але для них основним є принцип "паровозика" та особисті інтереси. А Ігор Андрійченко при такій «грі» і сам може не потрапити до депутатського корпусу.

І саме тут буде актуальним питання: «Ви хто - непрохідний кандидат у міські голови чи кандидат в депутати?». Так само як раніше тривала інтрига «Демократичний альянс - громадська організація чи політична партія?» Навіть у прес-релізах деякий час підписувалися завуальовано - команда ДемАльянсу.

Для кандидата, який є першим номером у списку, головне завдання - подолати пятивідсотковий бар’єр. Жорстка ієрархія і командна робота - команда однодумців йде у владу і орієнтується тільки на перемогу.

Ситуація, коли ти третій - тільки в мінус. Якби Олександр Соколов йшов сам - шанс був би. Але він йде у зв’язці «Нашого краю» і практично зі своєю окремою, міською коммунально-бюджетною командою, яка насамперед буде працювати на нього.

А Демократичному Альянсу були потрібні кандидати-рекрути. В більшості своїй практично нікому невідомі. А, отже, і виборець, не повіривши в команду, не повірить і в лідера. Який має бути прагматичним, ставити реальні цілі, а не розраховувати на уявне олімпійське мерство.

Та й відволікати від командної роботи це буде сильно. Скоріше говоритимуть про завищенні амбіції, і не політика, а політикана. Або про те, що планує піти на торги з переможцем.

Якщо є команда кандидатів, які мають спільну мету, яким є що про себе сказати. То і лідера просувати повинен кожен. Проте маловідома людина ефективно за "перший номер" агітувати не зможе. Має бути не натовп тіней за єдиним відомим претендентом, а спільна командна робота. Відома істина, що звуження фронту підсилює удар.

Нова кров потрібна, але ін’єкції потрібно робити вміло.

Юрій Паперний

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини