Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:17:11

Погоджено порядок денний двадцять восьмої сесії обласної ради

08.09.2015   16:59Агенцiя

Останнє в цьому скликанні обласної ради планове засідання президії відбулося досить швидко і конструктивно. За годину роботи депутати розглянули тридцять дев'ять питань порядку денного 28 сесії облради, яка запланована на 10 вересня.

Перед початком засідання, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук виконав приємну місію. За сумлінну працю і високий професіоналізм він вручив Грамоту Кабінету Міністрів України очільнику обласного представницького органу Миколі Звєрєву. Члени президії привітали керівника оплесками, а він, у свою чергу, запевнив колег, що і надалі працюватиме з повною віддачею сил в ім'я добробуту рідної Чернігівщини і України. Після привітань народні обранці безпосередньо перейшли до роботи з формування порядку денного чергового пленарного засідання.

Зокрема, у ході обговорення було вирішено винести на сесійний розгляд проекти наступних рішень:

- «Про Цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Чернігівської області на 2016-2020 роки»;

- «Про внесення змін до Програми покращання матеріально-технічного забезпечення військових частин, що дислокуються на території Чернігівської області, військовозобов'язаних, призваних за мобілізацією, та добровольців, які беруть участь в антитерористичній операції, на 2015 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 23 січня 2015 року;

- «Про обласну Програму сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада»;

- «Про обласну Програму підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки»;

- «Про Програму фінансової підтримки обласних громадських організацій інвалідів та ветеранів на 2016- 2020 роки»;

- «Про обласну Програму підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» на 2016-2020 роки»;

- «Про затвердження Програми фінансування у 2015 році робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення».

- «Про затвердження цільової соціальної Програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки у Чернігівській області».

На пленарному засіданні депутати також планують розглянути кілька питань щодо охорони навколишнього природного середовища, управління та розпорядження об'єктами комунальної власності і вирішити низку кадрових питань. Окрім того, буде перейменовано кінотеатр ім. М.Щорса у Чернігові, погоджено ліміти використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та розглянуто інші важливі питання.

Голова обласної ради Микола Звєрєв повідомив членів президії, що на сесії, перш ніж розпочати розгляд внесених питань, перед народними обранцями виступить прокурор області Віктор Носенко, який поінформує про результати діяльності прокуратури області у 2015 році.

В роботі Президії взяв участь голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

Також були запрошені розробники окремих проектів рішень, відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради та представники засобів масової інформації.

Цього ж дня відбулися й засідання постійних профільних комісій обласної ради, які погодили порядок денний двадцять восьмої сесії, а також розглянули окремі питання, передбачені поточними планами роботи.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини