Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:10:54

ЦВК затвердила вигляд бюлетеня на виборах і просить кошти

26.08.2015   07:41Агенцiя

25 серпня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

Комісія встановила форми протоколів територіальних виборчих комісій про підсумки голосування та результати виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ.

Окрім того, прийнято постанову ЦВК "Про форми протоколів та актів виборчих комісій, які здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів, щодо підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ".

Також під час засідання Комісія затвердила форму та колір виборчих бюлетенів з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ для голосування у відповідних виборчих округах. Встановлено, що виборчі бюлетені для голосування у відповідних виборчих округах повинні бути однаковими за розміром, надруковані державною мовою на однаковому папері та на одному аркуші, з текстовою частиною лише з одного боку, відповідного кольору та змісту.

Крім того, затверджено Роз’яснення щодо порядку транспортування виборчих документів до територіальних виборчих комісій, а у разі невстановлення відповідними комісіями результатів відповідних виборів – до Центральної виборчої комісії.

Комісія своєю постановою погодила зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 12 листопада 2003 року № 492, щодо порядку відкриття і закриття рахунків виборчих фондів.

Комісія затвердила обсяги видатків для включення до бюджетних запитів за трьома бюджетними програмами до проекту Державного бюджету України на 2016 рік. А саме, за бюджетною програмою 6731020 "Проведення виборів народних депутатів України" – у сумі 19 млн 667 тис. 600 гривень, за бюджетною програмою 6731050 "Функціонування Державного реєстру виборців" – у сумі 34 млн 744 тис. гривень, за бюджетною програмою 6741020 "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" – у сумі 20 млн гривень.

Крім того, до Комісії 21 серпня 2015 року надійшла заява обраного народним депутатом України на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року в ОВО № 205 Березенка С.І. про наявність поважних причин, які перешкоджають йому в установлений законом двадцятиденний строк з дня офіційного оприлюднення результатів виборів подати документи, необхідні для реєстрації його народним депутатом України, та проханням продовжити такий строк на один місяць. Заява подана Березенком С.І. у зв’язку з відсутністю Указу Президента України про звільнення його з займаної посади Керівника Державного управління справами.

Розглянувши зазначену заяву, Комісія визнала вказані в ній причини поважними та встановила строк подання Березенком С.І. до ЦВК документів, необхідних для його реєстрації народним депутатом України, до 25 вересня 2015 року.

На завершення засідання Комісія залишила без розгляду по суті скаргу Поповича В.Ф., у якій він просив припинити повноваження Васильківської міської виборчої комісії, оскільки він не є належним суб’єктом звернення зі скаргою.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини