Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:05:57

Українські газетярі та видавці протестують проти необґрунтованих тарифів на доставку передплати

11.08.2015   14:11Агенцiя

Хвилю протестів викликав оприлюднений Мінінфраструктури проект наказу «Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою».

Після спільного протесту УАВПП та НСЖУ друковані видання почали масово протестувати проти нововведення. Намір суттєво, на 122% в середньому, збільшити вартість послуг з доставки передплати обурює видавців і невеликих місцевих газет, і національних журналів.
Так, згідно з інформацією, яку має у своєму розпорядженні УАВПП, листи з протестами проти підвищення цін на доставку передплати вже надіслали:
ПрАТ «Сьогодні Мультімедіа»,
ДП «Будра-Україна»,
Видавничий дім «Едіпресс Україна»,
Редакція Газети «Зоря» (Дніпропетровськ),
Газета «Сімейна Газета»,
ІА «Центр МЕДІА»,
Газета «На пенсії»,
Газета «Кременчугский телеграфЪ»,
Газета «Обрії Ізюмщини»,
Газета «Трудова слава»,
Медійна компанія «Життя і діло».

Як вже зазначалося, основного удару у разі прийняття наказу зазнають місцеві ЗМІ, для яких збільшення вартості доставки складе, в середньому, 122%. Однак для кожної газети чи журналу ситуація індивідуальна і подорожчання передплати тільки посилить негативний вплив від збільшення витрат на папір та на друк.
 
УАВПП й надалі вимагатиме від Міністерства інфраструктури переглянути проект наказу, а якщо це не вдасться - заблокувати його під час затвердження в Уряді. Наша мета - не допустити необґрунтованого підвищення тарифів на передплату, а замість цього – знайти альтернативний шлях для виведення УДППЗ «Укрпошта» на роботу без збитків.
 
Ми закликаємо всі ЗМІ приєднатись до обговорення проблеми підвищення цін на доставку преси. Для цього кожна редакція має надіслати свій лист на адресу Прем’єр-міністра України і на власних розрахунках продемонструвати вплив нових тарифів.
 
Якщо ви потребуєте більше інформації чи консультаційну підтримку - звертайтесь до офісу УАВПП.
 
Контакти УАВПП:
Адреса: м. Київ, вул. Спаська, 31-Б, оф. 301, 3 поверх (ст. метро “Контрактова площа”)
Телефон / факс: (044) 425-58-21
Телефон: 0504153424
E-mail: organizator@uapp.org
Веб-сайт: www.uapp.org
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.