Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:50:02

Звіт про результати роботи спостережної комісії при виконавчому комітеті Чернігівської міської ради за перше півріччя 2015 року

10.08.2015   12:49

Спостережна комісія при виконавчому комітеті Чернігівської міської ради утворена у складі 17 осіб рішенням виконавчого комітету міської ради від 3 липня 2013 року № 193.

Персональний склад комісії спроможний професійно вирішити питання, які визначені Постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2010 року № 1042 «Про внесення змін до Положення про спостережні комісії».

У своїй діяльності спостережна комісія керується Конституцією України, Кримінально–виконавчим кодексом України, законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк", іншими нормативно–правовими актами України.

Робота спостережної комісії у першому півріччі 2015 року проводилася відповідно до Плану роботи комісії. План роботи виконано.

Організаційною формою роботи спостережної комісії були засідання, які проводилися щомісячно.

За звітний період було проведено 6 засідань, з яких 3 – у Чернігівській виправній колонії № 44 Управління Державної пенітенціарної служби України у Чернігівській області, 2 - в приміщенні Чернігівської міської ради, і 1- у Чернігівському слідчому ізоляторі Державної пенітенціарної служби України у Чернігівській області.

За звітний період випадків зриву засідань комісії не було. Рішення спостережної комісії оформлені постановами, приймалися колегіально, відкритим голосуванням. Засідання комісії були правомочними, середня чисельність на кожному засіданні складала від 11 до 17 чоловік.

За звітний період було розглянуто 53 справи та були прийняті відповідні рішення.

Згідно з планом роботи комісії проведені наступні заходи:

1. З метою сприяння адміністрації Чернігівської виправної колонії № 44 у ресоціалізації засуджених жінок та підготовки до звільнення було проведено 27 березня та 25 червня 2015 року 2 семінари на тему соціального захисту, професійної орієнтації та сприяння працевлаштуванню. Також надавались роз'яснення про порядок соціальної допомоги сім'ям з дітьми.

2. Протягом звітного періоду у Чернігівській виправній колонії №44 працювала "громадська приймальня". Члени спостережної комісії проводили особистий прийом засуджених, розглядали їх звернення, приймали рішення, надавали правову допомогу та консультації. За перше півріччя 2015 року було прийнято на особистому прийомі 88 засуджених.

Також було надано юридичну допомогу 11 звільненим засудженим та 5 громадянам України щодо питань які входять в компетенцію спостережної комісії. Надана допомога в отриманні паспорту громадянина України 5 засудженим які відбули покарання.

3. 18 лютого 2015 року відбувся круглий стіл "Координація діяльності правоохоронних органів міста та громадськості щодо профілактичної роботи з неповнолітніми, які перебувають на обліку у Чернігівському міському відділі кримінально – виконавчої інспекції Управління Державної пенітенціарної служби України у Чернігівській області". Він був присвячений питанням попередження злочинності серед неповнолітніх та осіб, які перебувають у конфлікті з законом.

Присутні в ході роботи круглого столу обговорили причини і умови скоєння злочинів неповнолітніми, позитивні та негативні сторони стану профілактичної роботи з ними у місті Чернігові, спільно шукали шляхи, які сприяли б зменшенню кількості правопорушень, скоєних неповнолітніми.

Учасники заходу констатували розрізненість дій правоохоронних органів, державних інституцій, громадськості в питаннях створення ефективної системи запобігання правопорушенням серед неповнолітніх.

Круглий стіл сприяв об’єднанню, консолідації зусиль всіх присутніх на ньому представників державних органів та установ, громадськості на позитивне вирішення питань, пов’язаних з профілактикою правопорушень серед неповнолітніх групи ризику.

4. 19 березня 2015 року було проведено планове навчання членів спостережної комісії щодо нового наказу Міністерства юстиції України від 29.12.2014 № 2186/5 «Про затвердження Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань», яким врегульовано порядок виконання та відбування кримінальних покарань у виді арешту, обмеження волі, позбавлення волі на певний строк та довічного позбавлення волі. Цим наказом змінено деякі підходи в організації роботи з засудженими. Так, на відміну від Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених наказом Державного департаменту з питань виконання покарань від 25.12.2003 року №275, розширено коло прав засуджених: визначено право засуджених на гуманне ставлення та повагу до їх людської гідності; право на особисту безпеку; закріплено право користуватися Глобальною мережею Інтернет, визначене Кримінально-виконавчим кодексом України, та інше.

5. Організовано та надано допомогу з профілактики поширення ВІЛ, догляду та підтримки ВІЛ позитивних осіб, які перебувають в пенітенціарних установах. Так, протягом півріччя Чернігівське обласне відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» проводили консультування з ВІЛ/СНІД та попередження інфікування на базі ЧВК№44 та Чернігівського слідчого ізолятора.  Було проведено шість інформаційних занять на наступні теми: профілактика та лікування ВІЛ/СНІДУ, гепатитів та туберкульозу. В ЧВК№44 було проведено профілактичний захід до Дня солідарності з ВІЛ позитивними людьми.

6. 05 березня 2015 року, напередодні Міжнародного дня прав жінок і миру, який святкується 8 Березня, для співробітників та засуджених Чернігівської виправної колонії №44 за сприяння спостережної комісії при виконавчому комітеті Чернігівської міської ради, відділу у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради, благодійної організації „Чернігівський жіночий правозахисний центр” відбувся концерт.

7. 19 березня 2015 року в Чернігівській виправній колонії №44 відбулась незвична для закритих установ подія – день відкритих дверей. В жіночу колонію завітали члени спостережної комісії при виконавчому комітеті Чернігівської міської ради, представники громадськості, родичі засуджених.

8. 14 травня 2015 року відбувся день відкритих дверей у слідчому ізоляторі. Представники громадськості, благодійних та громадських організацій, члени Чернігівської міської спостережних комісій та родичі засуджених відвідали Чернігівський слідчий ізолятор. Вони познайомились з умовами утримання ув’язнених та засуджених, які залишені  для господарського обслуговування.

9. 1 червня 2015 року - в Міжнародний день захисту дітей, у Чернігівській виправній колонії №44 відбулися заходи, присвячені Міжнародному Дню захисту дітей, де були вручені подарунки.

 Вихователі Будинку матері та дитини разом з дітьми підготували для гостей святковий концерт.

10. В Міжнародний день захисту дітей неповнолітніх, які утримуються в Чернігівському слідчому ізоляторі, члени міської спостережної комісії привітали зі святом та вручили подарунки.

11. 28 червня 2015 року у Чернігівській виправній колонії №44 пройшов брейн–ринг на тему "19 років Конституції України"

В актовому залі виправної колонії три команди засуджених жінок: «Маки», «Україночка», «Прометей» змагались в знанні основних положень Конституції, державних символів України, основ правового статусу людини і громадянина  в Україні, конституційної системи органів державної влади; правосуддя та органів місцевого самоврядування; знанні територіального устрою держави. Був і конкурс капітанів команд, і домашнє завдання, і номери художньої самодіяльності.

Переможцям брейн – рингу вручили призи.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини