Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:22:52

Підсумки моніторингу виборчої кампанії на 205 окрузі, Чернігів

24.07.2015   09:44

Експерти та юристи громадської організації Центр «Доброчин» підвели підсумки моніторингу виборчої кампанії на окрузі № 205, Чернігів, в дискусійному клубі «Експертна думка» 23 липня 2015 року.

Медіа експерт Ольга Рись розповіла про особливості та відмінності цієї виборчої кампанії від попередніх. Зокрема, вона наголосила, що місцеві друковані та Інтернет ЗМІ вийшли з честю з цього іспиту. Всі замовні матеріали були марковані відповідним чином і читач міг зрозуміти, що є замовним матеріалом, а що ні. І чого не скажеш про національні ЗМІ, які явно демонстрували підтримку одного чи іншого кандидата.

Адвокат Сергій Нестеренко та юрист Катерина Кулініч детально зупинились на діяльності правоохоронних органів, які активізувались лише протягом останнього тижня. До міськвідділу міліції надійшло 84 заяви та повідомлення щодо порушення виборчого процесу. Але, як зазначили юристи, ще невідомо чи будуть вони доведені до кінця і чи понесе хтось відповідальність за порушення виборчого процесу.

Керівник проекту Олександр Підгорний представив результати соціологічного опитування, яке проводилось з 21 по 22 липня 2015 року в м. Чернігів. Всього було опитано 650 респондентів. Політичні настрої громадян засвідчили, що знизився рівень тих осіб, які ще не визначились з кандидатом, та підвищився рівень громадян, які планують піти на вибори. Лідирують за результатами опитування Геннадій Корбан, Сергій Березенко та Андрійченко Ігор.

Аналітик Наталія Дрозд розповіла про загальні тенденції, які засвідчили, що де-юро у нас немає порушень під час виборчих перегонів, а де-факто є, особливо, якщо дивитись на це з етичної та моральної точки зору та духу закону. Мова навіть не йде про політичну культуру. Потенційні кандидати змагались не на якісному рівні, дискутуючи про свої програми чи бачення розвитку міста і країни, а лише на кількісному. Емоції, будь-який привід для піару – все йде в хід. Але і суспільство демонструє толерантність до таких виборчих перегонів.

На завершення учасники брифінгу закликали громадян прийти на вибори і зробити свідомий вибір.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини