Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:36:19

У Чернігів прибувають гастролери зі зброєю - міліція проводить обшуки

23.07.2015   14:37Агенцiя

Правоохоронці проводять обшуки в прибувають в Чернігів осіб напередодні довиборів у парламент в мажоритарному окрузі № 205 і в результаті вилучають вибухівку, зброю та боєприпаси. Про це заявив на прес-конференції у Чернігові в четвер начальник управління МВС в Чернігівській області Едуард Альохін.

"Ми контролюємо прибуття в місто всіх сторонніх осіб з урахуванням нестабільної ситуації в місті. Ми розуміємо, що більшість із них тією чи іншою мірою відносяться до того чи іншого виборчого штабу... Проводяться обшуки цілого ряду осіб, інформація про яких є, що вони причетні до незаконного обігу зброї та інших речовин", - зазначив Альохін.

"Проводяться заходи, в тому числі і в готелі "Україна". Обшуки ще тривають. Я можу сказати попередньо, що вилучається вогнепальна зброя і боєприпаси. І вибухові речовини", - додав він.

При цьому Альохін зазначив, що заходи проводяться не тільки силами МВС – "проводяться всіма правоохоронними органами Чернігівщини – це СБУ, це прокуратура".

Начальник управління МВС також зазначив, що вилучення зброї виробляються "тільки там, де проходять санкціоновані обшуки".
У свою чергу, присутній на прес-конференції керівник спецгрупи центрального апарату МВС щодо недопущення порушень громадського порядку і законності на довиборах, радник міністра і член колегії МВС Іван Стойко заявив, що такі обшуки проводяться не тільки в чернігівській готелі "Україна", "але і в інших місцях готельного типу".

"Вилучаються на сьогоднішній день і вибухівка, і гранати, автомати тощо... У тих людей, так званих "гастролерів, які сьогодні сюди прибули", - зазначив він.
"Працюємо на випередження – недопуск підозрілих людей, що в'їжджають в Чернігів з боку інших областей. Є багато Дніпропетровщини", - додав Стойко.
При цьому він зауважив, що у правоохоронців достатньо сил, щоб забезпечити безпеку на виборах.

"Достатньо сил у нас сьогодні, і ще прибувають, і до дня виборів прибудуть фахівці, необхідні на процес виборів. Включаючи і вибухотехніків. Все буде під контролем", - заявив керівник спецгрупи МВС.
У той же час, він зазначив, що "не виключає будь-якій ситуації, у тому числі найгіршої".
"Тому що ворог, який воює там, на сході, він зацікавлений в дестабілізації. І сьогодні є політичні сили та кандидати, які підіграють цьому", - пояснив Стойко.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.