Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:48:27

Саакашвілі: "Гроші, як і туристи, люблять спокій"

20.07.2015   09:36Агенцiя

Тому ні перші, ні другі ніколи не «підуть» туди, де все погано. Таку думку голова Одеської облдержадміністрації висловив, беручи участь у Чернігівському економічному форумі.

Окрім того, колишній президент Грузії, а нині очільник Одещини, ділився досвідом боротьби з корупцією, заявивши про те, що вона — другий ворог інвестицій. Перший — політичний бюрократизм.

На Чернігівщину керівник Одещини приїхав взяти участь в економічному форумі. Але, за словами Михеіла Саакашвілі, чекати на економічне диво у політично нестабільній ситуації безглуздо. Вирішив на власні очі побачити передвиборчий процес і, щоб його, так би мовити, не запідозрили в тому, що приїхав за когось агітувати, відвідав агітаційне «Містечко майбутнього» на березі Стрижня, навіть борщу спробував. Після чого заявив, що його візит не має політичного забарвлення і продовжив роботу за своїм планом.

Далі — знайомство з туристичним потенціалом регіону на прикладі обласного центру. Щоправда, прогулянка древнім Валом не обійшлася без політичного забарвлення: керівника Одещини перестрів народний депутат України Борис Філатов, який прибув до Чернігова у зв’язку з подіями навколо чорної «Тойоти».

Форум «Чернігівщина: інвестиції, розвиток, майбутнє» зібрав у стінах музичної школи №1 бізнесменів, політиків та просто активних громадян, готових поговорити про те, як якісно змінити життя Чернігівщини. На думку очільника Одещини, більше заробляти і залучати нові інвестиції можна лише у випадку, коли стара корумпована система управління відійде в минуле. А для цього потрібно повністю міняти управлінські апарати обласних адміністрації. Потрібно змінити усіх без винятку прокурорів, правоохоронців, податківців та митників, словом, повторити грузинський досвід, адже «людину, яка пізнала смак хабарів, нічим не змінити».

Відповідаючи на запитання, що зробити, аби Чернігівщина стала дійсно туристичним краєм, український грузин Саакашвілі зазначив: древнє місто має шикарний стартовий майданчик для розвитку цієї галузі. Але для того, аби турист сюди поїхав, Чернігівщину потрібно нахвалювати, як свого часу нахвалювали Батумі.

Звичайно ж для розвитку туризму потрібні й кошти, мільйонів шість-вісім. Щоправда, за умови, що йтимуть за чітко розписаним планом вони виключно на потреби інфраструктурних об’єктів, а не розтягуватимуться на догоду політичним забаганкам окремих груп.

І знову, хочеш-не хочеш, розмова звернула на політику, а точніше на майбутні вибори. Тут Саакашвілі заявив, що допоки рішення будуть приймати люди, які не готові працювати за європейськими правилами, революція в Україні не завершиться. І тим менше в неї шансів завершитися, поки в ходу будуть брудні виборчі технології.

 

Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини